Stein Frederik Akre dominerade på Ring Knutstorp

Stein Frederik Akre dominerade V8 Thunder Cars tredje deltävling för året när Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp avgjordes under lördagen. Norrmannen inledde helgen med att vinna kvalet, ta pole position, och sedan leda båda de regndränkta heaten från start till mål.

– Det kunde inte ha gått bättre. Två pole position och två segrar. Det har funkat bra i helgen, säger den fåordige men glade gutten från Trysil i Norge.

De två segrarna innebär att Akre knappar in på ledande Andreas Nilssons försprång i tabellen med sjutton poäng. Nu skiljer det bara tretton poäng inför nästa tävling som körs på Anderstorp den 10-11 september. Det blir andra besöket på den banan, premiären kördes där i maj, då med dubbelseger för Nilsson.

Stein Frederik Akre hade inga problem att hålla konkurrenterna stången. Så mycket närmre än så här kom de aldrig.

– Anderstorp blir nog bra, jag var inte så förberedd i premiären men nu hoppas jag att det blir bättre, avslutar Stein Frederik.

Andreas Nilsson inledde säsongen med dubbla segrar i premiären i Anderstorp men trots att han har stått på pallen i varje efterföljande heat och aldrig varit sämre än trea börjar han nu känna Akre flåsa honom i nacken.

– Han är jättesnabb men det kan vi också vara, vi ska försöka ge honom en riktig match framöver. Vi hoppas på att det blir torrt i Anderstorp så att vi verkligen får visa vad vi går för.

Avståndet till Akre hade kunnat vara ännu mindre om inte Andreas räddat en andraplats i det andra heatet. Efter start från sjätte ruta var förutsättningarna inte de bästa men redan efter ett varv var han uppe på en tredjeplats bakom Conny Brorsson. Efter en hårig omkörning på baksidan av banan lyckades Andreas säkra andraplatsen bakom Akre.

Det blev tuffa tag mellan Andreas Nilsson och Conny Brorsson i det andra heatet. Andreas lyckades pressa sig förbi på baksidan av banan efter att ha uppvaktat Conny hårt in i första böj.

– Det var en lite tuff helg efter det lite dåliga kvalet men vi är nöjda med två andraplatser. Akre hade lite mer fart. Målet var att komma upp på pallen i det andra heatet, att bli tvåa var över förväntan och det är vi jättenöjda med, säger Andreas.

När Andreas väl tagit sig förbi Conny Brorsson blev det en komfortabel resa till mållinjen.

Även om Conny Brorsson inte lyckades minska avståndet i tabellen till Nilsson och Akre avancerade han ändå upp till tredjeplatsen efter att ha tagit två tredjeplatser, en klar framgång efter en bedrövlig säsongsinledning där den enda ljuspunkten var en seger i Falkenberg.

– Det var det här vi behövde för att komma ikapp lite. Året började inte som det skulle och det känns skönt att vara med i toppen igen. Det är precis här vi ska vara, säger Conny.

Bakom de tre i toppen svarade juniorerna återigen för en stark insats. Nicke Svensson fortsatte på den fina trend han inledde i Falkenberg genom att bli fyra och femma i de båda heatenResultat innebär att Nicke nu bara ligger en poäng bakom fyran Kristoffer Norling i tabellen. Filip Engdahl lyckades även han knappa in på Norling och ligger nu bara fem poäng bakom på en sjätteplats.

Tommie Eliasson, som hade hoppats på fina resultat på hemmabanan Ring Knutstorp, fortsätter att förföljas av otur. Det första heatet tvingades han bryta från en tredjeplats när växellådan gav upp. I det andra fick Tommie och hans team ändå en fin revansch efter allt slit med motorbyte och växellåda under de två senaste tävlingshelgerna. Tommie blev fyra och han passade också på att ta en bonuspoäng för snabbaste varv.

Stein Frederik Akres teamkompis i Team Trysil, Mathias Hansen, visade framfötterna genom att ta en femteplats i det första heatet, hans bästa V8TC-placering någonsin. 2022 kan bli året då två norrmän står tillsammans på prispallen i V8 Thunder Cars för första gången. Hemmaföraren Simon Olsson lyckades också bra genom att köra till sig tio poäng totalt efter en sjundeplats i det första heatet. Inte illa med tanke på att Simon kör för en av de minsta budgetarna i depån.

Bakom de tre i toppen svarade juniorerna återigen för en stark insats. Nicke Svensson fortsatte på den fina trend han inledde i Falkenberg genom att bli fyra och femma i de båda heatenResultat innebär att Nicke nu bara ligger en poäng bakom fyran Kristoffer Norling i tabellen. Filip Engdahl lyckades även han knappa in på Norling och ligger nu bara fem poäng bakom på en sjätteplats.

Conny Brorsson tog över ledningen i seniormästerskapet Super Star med sina två segrar. Den tidigare ledaren, Conny Strandberg, kör inte hel säsong och ställde inte upp på Ring Knutstorp. Ny tvåa i tabellen är Per-Olof Selerup efter att Strandberg blivit nedpetad två pinnhål.

Klicka här för alla resultat från Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp!

Klicka här för alla tabeller!