Tung duell väntar i Anderstorp – Nilsson och Akre i titelfajt

Efter ett långt sensommaruppehåll är det äntligen dags för V8 Thunder Cars att mullra igång säsongen igen på Scandinavian Raceway nästa helg. Efter holmgången på Ring Knutstorp i slutet av augusti är det Andreas Nilsson och Stein Frederic Akre som har dragit ifrån i tabelltoppen men med tre heat som ska avverkas finns det fortfarande en god chans för ett helt koppel av förare att ge sig själva en möjlighet att slåss om titeln när finalen körs på Mantorp Park i oktober.

Andreas Nilsson inledde säsongen starkt och kopplade ett snabbt grepp om mästerskapsledningen genom att ta två segrar i premiären i Anderstorp. Han följde sedan upp med tre pallplaceringar i Västkustloppet i Falkenberg och drygade ut ledningen till bakomvarande Stein Frederic Akre trots att denne vann två av tre heat. Men på Ring Knutstorp senast, tog norrmannen ytterligare två segrar och avståndet mellan de två är nu bara tretton poäng.

Tättrion rullar in för prisutdelning efter Heat 2 på Ring Knutstorp. Stein Frederic Akre var omutlig i vätan.

– Det blir en utmaning, vi hade lite stolpe ut i Falkenberg, säger Andreas Nilsson. Vi hade bra fart men det blev ingen seger. På Knuitstorp i regnet hängde vi inte med utan försökte rädda det som vi kunde. Nu kommer vi tillbaka till Anderstorp där vi tog segrar och jag hoppas på fler men framförallt gäller det att vi inte blir stående.

Stein Frederic Akre är nöjd med resultatkurvan som pekar brant uppåt med fyra segrar på de fem senaste heaten.

– Det är bra det, jag har ju en andraplats sedan tidigare också. Jag är nöjd med det och hoppas på att det ska fortsätta så.

 

Det var ett något ringrostigt Team Trysil och Stein Frederic Akre som anlände till premiären i Anderstorp i våras. När nu serien återvänder till Scandinavian Raceway tror Stein Frederic att förutsättningarna för bra resultat är bättre.

– Jag brände ju upp däcken i ena heatet i premiären och vi hade nya stötdämpare. Vi gjorde stora förändringar från Anderstorp till Falkenberg och då blev det mycket bättre. Jag tror på bättre resultat men jag vill inte hoppas för mycket, då brukar det som regel gå dåligt, skrattar Stein Frederic.

Kristoffer Norling är snabbast så här långt av juniorerna – men Nicke Svensson, Filip Engdahl och Linus Holgersson ligger tätt inpå i backspeglarna.

Bakom Nilsson och Akre är det fyra förare som är involverade i fajten om tredjeplatsen. Conny Brorsson, som äntligen har fått igång maskineriet efter en problemfylld öppning på säsongen ligger trea på 73 poäng men han är hårt jagad bakifrån av tre juniorer. Bakom Brorsson följer nämligen Kristoffer Norling (71 poäng), Nicke Svensson (70 poäng) och Filip Engdahl (66 poäng). Juniorerna kör ju också om sitt eget mästerskap. Där toppar Norling före Svensson och Engdahl. Linus Holgersson ligger fyra men har chansen att blanda sig i medaljfajten med en bra avslutning på säsongen.

Conny Brorsson hittade farten igen på Ring Knutstorp efter en strulig inledning på säsongen. Kan han utmana om seger i Anderstorp?

I mästerskapet för förare över fyrtio år, Super Star, toppar Conny Brorsson och han kommer förstås att bli svårstoppad då han tillhör den absoluta toppen även i Riksmästerskapet. Däremot ser det ut att bli en hårdare fajt om andra- och tredjeplatsen. Per-Olof Selerup ligger tvåa efter flera stabila körningar och Conny Strandberg, som inte kör fler race i år, ligger fortfarande kvar på en tredjeplats efter sina två fina tävlinghelger i Anderstorp och Falkenberg. Robert Möller, Ronny Olsson och Håkan Sjöman ligger fyra, femma och sexa, alla med goda möjligheter att avancera.

Per-Olof Selerup fick ta på sig Yokohama-kepsen efter två pallplatser i Super Star på Ring Knutstorp. Nu jagar han sin första seger i Super Star-klassen.

Det blir återigen ett välfyllt startfält med sjutton bilar, varav två är helt nya namn för serien. Dennis Jurlestam, som tidigare har kört Legends gör debut i klassen och han kommer även att köra finalen på Mantorp Park. Dessutom ansluter den finländske föraren Harri Salminen till de två avslutande tävlingarna för säsongen.

Den 10-11 september är det alltså dags för V8 Thunder Cars fjärde deltävling för i år. Tre heat kommer att avverkas, det ena på lördag och de övriga två på söndag. Det blir en späckad racehelg med STCC, Ginetta GT5 Challenge, GT4, Radical och Formula Nordic, däremellan bjuds det på underhållning i form av Western Chaos och Rockklassiker som är på plats. För mer information om evenemanget, se www.stcc.se.