Stein Frederic Akres kvalsmocka – dubbla pole position

Stein Frederic Akre har tagit upp jakten på den mästerskapsledande Andreas Nilsson på allvar. Norrmannen, som har två färska segrar med sig från Falkenberg för två veckor sedan, slog till i kvalet på Ring Knutstorp och Kvällsposten Newsrace genom att ta pole position i morgondagens båda heat. Marginalen till tvåan i Q1, Andreas Nilsson, och Q2, Conny Brorsson, blev 0.146 respektive 0.254 sekunder.

– Jag är jättenöjd med vårt resultat, det hade inte kunnat gå så mycket bättre, säger Stein Frederic. Jag ska göra så gott jag kan i morgon, spelar ingen roll om det är regn eller torrt.

Som lök på laxen för Stein Frederics del gjorde Andreas Nilsson en miss i Q2 och slutade sexa. Nilsson blev tvåa i Q1 och har chansen att utmana i morgondagens första heat. I det andra blir det tuffare med start från sjätte ruta.

En miss över NGK-krönet i Q2 kostade tid för Andreas. Nu blir det att kämpa sig upp från sjätte ruta i Heat 2.

– Det här var inget bra, jag hade inte farten i Q1, i Q2 hade vi pace men jag gjorde en miss. Det blev en sjätteplats istället för en första- eller andraplats, säger Andreas.

Conny Brorsson, som bor ett stenkast från Ring Knutstorp, visade att han har fått ordning på bilen efter två krångelfyllda helger i Anderstorp och Falkenberg. Att bli fyra och tvåa var ett resultat som han är rätt nöjd med.

Conny Brorsson börjar äntligen hitta tillbaka till sitt gamla jag – i morgon är han en kandidat till pallplats i båda heaten.

– Nu känns det som om jag har lite medvind igen, bilen känns bra och jag tror att jag kan hänga med i racen riktigt bra.

Nöjd var även teamkompisen i Team Brorsson, Tommie Eliasson, trea och fyra i Q1 respektive Q2. Efter om möjligt ännu mer struliga helger än Conny så är Tommie positiv inför morgondagens heat.

Tommie Eliasson visade att han har fart för att höra hemma i den absoluta toppen av mästerskapet. Att starta trea och fyra ger hopp om en rejäl poängskörd i morgon.

– Lite nöjd är jag, visst hoppas man på mer men absolut, det bådar gott jämfört med de senaste helgerna. Det här känns stabilt.

Återigen visade juniorerna framfötterna. Kristoffer Norling som toppar juniortabellen blev femma i de båda kvalsessionerna och Nicke Svensson blev sexa i Q1 – och tog en fin tredjeplats i Q2.

Nicke Svensson framträder alltmer som en kandidat till mästartiteln i juniorklassen – men han har en bit upp till ledande Kristoffer Norling i tabellen.

– Lite svårt att hitta rätt i början med däcktrycket, vi rättade till det och då satt det. Vet inte vad jag gjorde, det kanske var ett turvarv men det räknas det med. Jag hoppas att jag kan vara med och utmana om seger i andra heatet, säger Nicke Svensson.

Molnen på himlen må vara mörka men resultatmässigt är det solsken för Kristoffer Norling. Två femteplatser i kvalet är inte fy skam för en debuterande junior.

– Jag är nöjd med att vi har kunnat vara med i Q2 i varje tävling så här långt., säger Krristoffer Norling. Jag är riktigt nöjd också med tiden, jag hade lite problem på testet men nu känns det väldigt bra.

För kompletta resultat, klicka här!