Juniorerna fortsätter att utmana

De fyra juniorerna i årets upplaga av V8 Thunder Cars har imponerat. Inför helgens Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp ligger Kristoffer Norling, Filip Engdahl, Nicke Svensson och Linus Holgersson på en tredje, fjärde, femte och tionde plats i tabellen. Kristoffer Norling har nio poäng tillgodo på Filip Engdahl och han håller även ledningen i juniormästerskapet.

– Vi ska fortsätta och försöka hålla vår placering. Just nu har vi en liten ledning som vi ska försöka göra lite större, säger Kristoffer.

Filip Engdahl har kommit snabbt in i klassen och fick en drömstart på sin debut i klassen med två pallplatser i premiären på Anderstorp. Men i Falkenberg tappade han några poäng på Kristoffer efter att ha blivit femma, sexa och åtta i de tre heaten.

Filip Engdahl på torsdagens test inför Kvällsposten Newsrace.

– Ring Knutstorp är en rolig bana att köra och jag har samma målsättning som tidigare, att ta så många poäng som möjligt i både junior- och riksmästerskapet. Vi ska göra det bästa utav det och hoppas på att vi har lite mer tur än i Falkenberg där vi hade lite problem med bilen.

Nicke Svensson var det stora utropstecknet i Falkenberg. Efter en skakig inledning på Anderstorp slog Nicke till och slutade fyra, tvåa och femma, och tog ett stort skutt uppåt i tabellen.

Nicke Svensson passerar genom depån.

– Jag siktar på något liknande i helgen, säger Nicke som var med på ett av torsdagens två betaltest.

– Jag har haft lite kopplingsproblem så vi står över det andra testpasset, men efter mitt första testpass här på Ring Knutstorp känns det rätt bra, faktiskt.

Linus Holgersson har hängt med bra men väntar fortfarande på den där riktiga framgången som han har kapacitet för. I fjol blev han fyra när han gjorde ett inhopp på Mantorp Park – farten finns – nu gäller det bara att sätta ihop en hel helg.

Det såg lugnt och kontrollerat ut för Linus Holgersson på torsdagstestet.

– Nu är det revansch från Falkenberg, då jag hade så mycket motgångar, som gäller, säger Linus. Jag hade feber och var sjuk, det var inte min helg överhuvudtaget. Nu gäller det att komma igen. Banan här är jätterolig och jag gillar när det är lite tekniskt.

Helgens tävlingar, Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp den 22-23 juli, bjuder på ett späckat program med massor av underhållning vid sidan av racingen och på banan är det STCC TCR Scandinavia, Pro Superbike, Legends, V8 Thunder Cars och Radical som lockar med fantastisk racing.

För mer information om Kvällsposten Newsrace, klicka här!

Ring Knutstorp | STCC