Dennis Strandberg oslagbar i Midnattssolsloppet

Foto: Arvid Axelsson

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg är tillbaka i mästerskapsledningen efter en fenomenal helg på Drivecenter Arena utanför Skellefteå. Två pole positions, två segrar, gav honom nästan full pott – det enda som saknades var bonuspoängen för snabbaste varv som bärgades av den tidigare mästerskapsledaren Conny Brorsson.

– Det här var inte fel, det smakade riktigt gott, säger Dennis Strandberg. Vi hör hemma i mästerskapsledning. Jag är jättenöjd. Vi hade farten under alla förhållanden, över ett varv, i race, i torrt och i regn.

Inför helgens tävlingar har Dennis fått lite extra hjälp för att få fart på den bil som inte riktigt gick som han ville i premiären i Ljungbyhed.

– Jag har fått hjälp av Anders på Fast Motorsport Scandinavia och Tobbe Karlsson att få till en bättre setup än den vi hade i Ljungbyhed. Bilen gick som ett skott.

Efter att ha tagit sin första seger någonsin i mästerskapet i Ljungbyhedspremiären hade Conny Brorsson hoppats kunna utmana Dennis Strandberg även den här helgen. Men trots att han fick nöja sig med två andraplatser var han rätt nöjd med helgens resultat.

– Vi är supernöjda, säger Conny. Vi har kämpat på bra, skruvat lite lagom och hållit bilen igång. Det är ingenting som har strulat och det känns som om vi har bra koll på läget.

I det andra heatet svarade Conny för en uppvisning i den högre skolan på den regnblöta banan när han jagade Strandberg. Det var breda sladdar och full laddning trots att förhållandena var miserabla.

– Det var ett skitroligt race, det var nästan brunt i kalsongerna, säger Conny. Mina regndäck var för gamla, från 2017, och Dennis utgångar på långa rakan var bättre än mina, annars hade jag nog tagit honom.

Conny Brorsson laddade på i regnet. Foto: Arvid Axelsson

Andreas Nilsson slutade trea i de båda heaten. Trots att han inte lyckades utmana Strandberg och Brorsson på allvar var han nöjd. Förutsättningarna var inte de bästa. Andreas chefsmek, Johan Rüden, låg sjuk hemma.

– Med tanke på att vi var så få som kunde jobba på bilen tycker jag att vi gjorde ett bra jobb, säger Andreas. Vi visste att vi hade mer fart till det andra heatet men så kom regnet. Jag gjorde en bra start men bromsade på mig och tappade både Conny och Mikkel C. Nu laddar vi om över sommaren inför Gelleråsen. Det är min favoritbana och där kommer vi att ge järnet.

Andreas Nilsson var inte alltför missnöjd med helgen. Foto: Arvid Axelsson

Debutanten Tomas Åkerlund fortsätter att imponera med fina insatser. Två kloka körningar resulterade i två fjärdeplatser, samma placering som han intar i mästerskapet. Dansken Mikkel C fortsätter att ha otur. I Ljungbyhed utmanade han om segern när kardanaxeln gick av, i Skellefteå bröt han det första heatet efter en avåkning, i det andra fick han uppsöka depån då sikten genom vindrutan var obefintlig i regnvädret. Mikkel kom dock ut på banan igen och räddade värdefulla poäng men ligger inte bättre än sexa i tabellen, en placering bakom Robert Möller som fick med sig en femteplats från det första heatet.

Mikkel C fick ge upp tankar på en framskjuten placering när rutan immade igen. Foto: Arvid Axelsson

Nu väntar ett långt sommarlov för V8 Thunder Cars. Den 21-22 augusti är det dags för Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

 

Klicka här för alla resultat!

Klicka här för mästerskapsställning!