V8 Thunder Cars gästar Kanonloppet

Efter ett längre sommaruppehåll än brukligt är svensk elitracing tillbaka på banan igen. I helgen körs årets tredje deltävling, det klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena. Regerande mästaren i V8 Thunder Cars, Dennis Strandberg, ser fram emot att inte bara få försvara sin mästerskapsledning, han vill utöka den.

– Jag ser fram emot att dra ifrån i tabellen så att jag håller de andra på behörigt avstånd, säger Dennis. Men jag har inte kört en meter sedan Skellefteå i juni vilket inte är helt hundra men jag vill minnas att jag trivs bra på Gelleråsen. Jag gjorde ett inhopp i Ginetta 2015, tog pole och vann båda heaten så jag tror att vi hittar runt rätt bra.

Tvåa i tabellen är Conny Brorsson som tog sin första seger i V8TC i premiären på Ljungbyhed. Senast i Skellefteå fick han ge sig mot suveräne Strandberg och slutade tvåa i båda heaten. Nu tänker han vända på steken.

– Nu jävlar är det allvar, säger Conny. Nu vet jag hur jag ligger till fartmässigt, jag visste inte riktigt hur det skulle gå i början av säsongen efter att ha ändrat lite på körstilen och bilen men det har resulterat i mer fart. Jag kommer inte att snålåka.

Främsta motståndet kan komma från Norrtäljeföraren Andreas Nilsson. Gelleråsen är en favoritbana och här tog han sin första pallplats 2019. Till helgen har han värmt upp med ett rejält test.

– Vi var där och körde hundra varv förra veckan och formen är på topp, säger Andreas. Jag tror att vi har goda chanser att vara med och slåss om seger.

På plats är också dansken Mikkel C som har haft en strulig öppning på säsongen. Resultaten motsvarar inte alls kapaciteten hos Mikkel. Hittar han rätt med inställningarna är han ett hot att räkna med för topptrion i mästerskapet. Men först ska han ta sig förbi den andre debutanten i mästerskapet, Tomas Åkerlund, som har öppnat överraskande starkt med en tredjeplats och två fjärdeplatser i bagaget.

Kanonloppet är kronjuvelen på Gelleråsen Arena. Ett inställt 70-års firande under 2020 gör att det satsas rejält för ett bra evenemang och fina tävlingar 2021. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på  STCC, Pro Superbike, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, Legends Cup, Formula Nordic och Radical Scandinavia.

De klasser som ingår i STCC-paket, kan följas via STCC+. För mer information om STCC+, se www.stcc.se.

 

Tider V8 Thunder Cars

Fredag 20 augusti

12.05-12.25 Test
16.10-16.30 Kval

Lördag 21 augusti

10.40-11.05 Heat 1

Söndag 22 augusti

16.50-17.15 Heat 2