V8TC Young Driver Programme – Julia Eliasson kör V8 Thunder Cars 2023!

Julia Eliasson
Julia Eliasson

Säsongen 2022 startade Peter Möller V8TC Young Driver Programme genom att låna ut sin bil till Kristoffer Norling. I samarbete med Performance Automotive kommer nu en ny ung talang få chansen att växa in i klassen – 2023 är det Julia Eliasson, 21 år från Kungälv, som tar steget från SSK till V8 Thunder Cars.

– Det här är en helt otrolig möjlighet för mig, säger Julia. Att få köra en hel säsong i V8 Thunder Cars har varit en dröm. Det är inte alla som har förutsättningar att ta sig ända till V8 Thunder Cars på egen hand, det krävs en hel del och det här programmet gör det möjligt för fler att vara med.

Peter Möller, mannen bakom V8TC Young Driver Programme.

Mannen bakom programmet, Peter Möller, sitter inte längre bakom ratten på sin Chevrolet Camaro när V8 Thunder Cars tävlar vidare. Den 65-årige Linköpingsbon har dragit sig tillbaka från aktivt tävlande sedan två år tillbaka. En krasch i ett långlopp på Sviestadsbanan satte stopp för vidare tävlande. Sedan dess har Peter letat efter ett sätt att hålla sig kvar inom racingen och inför säsongen 2022 föddes tanken på att starta en ungdomssatsning. Kristoffer Norling fick chansen att köra Peters bil och gjorde så bra ifrån sig att det var ett enkelt beslut att fortsätta satsningen.

Kristoffer Norling rattade den bil som Julia kommer att köra i år till en sammanlagd andraplats i juniormästerskapet och en femteplats i riksmästerskapet.

– Kristoffer gjorde det jättebra! Nu tar vi tar det här ett steg vidare och utvecklar satsningen för att kunna hjälpa fler unga förare att ta steget in i klassen. Det är ett stort kliv att ta och det vill vi hjälpa till att överbrygga, säger Peter. Man får lite hjälp på vägen till att kunna stå på egna ben framöver.

V8TC Young Driver Programme kommer också att erbjuda en bra möjlighet att utveckla sin racingkarriär genom samarbeten med partners och sponsorer.

Julia var inte långt från att ta poäng när hon debuterade i V8 Thunder Cars under väldigt svårbemästrade förhållanden. Det var en helg som bjöd på en ny väderlek i varje pass.

– I takt med att vi utvecklar programmet och hittar fler partners och sponsorer så kommer det också att tillkomma en del åtaganden för föraren, säger Anders Conradzon för Performance Automotive. Nästa säsong kommer Julia och hennes V8TC Young Driver Programme-bil att vara med när förlaget FABAS, som ger ut Bilsport Rally & Racing, firar 50 år i Karlskrona.

Sten Jarl hjälpte Julia att komma till start när V8 Thunder Cars besökte Anderstorp i fjol.

För Julia innebär det en möjlighet att ge sina sponsorer exponering och samtidigt visa upp V8TC Young Driver Programme för bilsportpubliken.

– Då får ju jag också synas och det är ju perfekt, säger Julia. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong, inte bara racingen, utan även allt runtomkring. Det här ger mig chansen att synas och kunna växa in i klassen.

Peter Möller ser också fram emot årets säsong med spänning.

– Julia är duktig och redo att ta nästa steg i sin racingkarriär och det är kul för serien att det är en tjej som är med, säger Peter. Vi behöver få in fler unga i racingen och Julia kommer att bli en bra representant för V8TC Young Driver Programme.