Magnus Berg blir Race Director för V8 Thunder Cars

Magnus Berg, 47 år från skånska Åstorp, blir Race Director för V8 Thunder Cars. Magnus har lång erfarenhet som funktionär och sedermera tävlingsledare för Hyllinge MS. Nu är han redo att axla ansvaret för att som Race Director inneha det totala tävlingsledaransvaret för V8 Thunder Cars 2023.

– Det kommer att bli spännande, säger Magnus. Racing är en bedömningssport och tanken är att vi ska hitta en jämn och bra nivå över säsongen så att vi kan skapa trygghet för deltagarna.

Magnus tog sina första steg som funktionär inom motorsporten redan 1990 då han följde med en kompis till Ring Knutstorp. Han började som flaggfunktionär i Hyllinge MS och har sedan dess hunnit med att jobba med räddning och köra läkarbil på tävlingar. Magnus har också varit säkerhetschef och under det senaste året har han också varit biträdande tävlingsledare för STCC vid sidan av Martin Fredriksson.

– Magnus har stor erfarenhet med sig och han kommer att kunna bidra med sin kunskap om vår klass till den övriga tävlingsorganisationen, säger Anders Conradzon som driver V8 Thunder Cars på uppdrag av klassens förarförening.

– För V8 Thunder Cars är det här ett både efterlängtat och viktigt steg att ta. Det ger oss också möjlighet utveckla bedömningsnivåer och beslut över tid i takt med att Magnus bygger på sig erfarenhet.

Den 12-13 maj på Anderstorp debuterar Magnus Berg som Race Director för V8 Thunder Cars då säsongspremiären avgörs.