V8 Thunder Cars jagar team åt fler bilar

När Mattias Lindberg blev klar för Memphis Racing härom veckan innebar det att sjutton bilar är klara för start i årets mästerskap. Det kan bli en artonde bil men det saknas team och tillhörande personal att driva den.

– Vi har flera förare som är intresserade av att köra men ingen har eget team för att att driva en bil, säger Richard Berggren, teamchef för Memphis Racing. Vi har fullt hus hos oss i och med att Mattias Lindberg ska köra. För att den artonde bilen skall komma ut behövs ett team att driva bilen. Nu försöker vi sätta ihop en organisation runt bilen för att kunna erbjuda en förare möjlighet att köra  i år. Därför letar vi med ljus och lykta efter personal och/eller team. Det behövs en ”crew chief” och ett par mekar, och den som är intresserad kan kontakta mig.

Årets SM i V8 Thunder Cars har lockat det kanske yngsta startfältet i mästerskapets historia. Men trots den unga genomsnittsåldern är det ett meriterat gäng som kommer till start.

– Vi kanske underskattade hur stort intresset för att köra V8 Thunder Cars var och det är ju faktiskt positivt på ett sätt, fortsätter Berggren. Vi har haft ett generationsskifte i klassen och trodde att det kanske skulle ta lite längre tid att ersätta det gamla gardet än vad det har gjort. Nu har vi ett otroligt ungt och spännande startfält med en bra blandning av meriterade förare och unga talanger som är på väg upp i racingkarriären men vi skulle behöva minst två seriösa team till som kan tillhandahålla bilar åt intresserade förare för att möta behovet

De sjutton förare som i nuläget är klara för start den 8-9 maj när premiären för V8 Thunder Cars körs i Skövde är: Alexander Graff, Mattias Lindberg, Freddie Magnusson, Andreas Ahlberg, Joakim Ahlberg, Stein Frederic Akre, Marcus Palnér, Christian Axelsson, Jonas Fors, Erik Stillman, Linda Johansson, Hampus Lindkvist, Toni Persic, Patric Sundel, Borgar Hansli, Stefan Pettersson och Christoffer Bergström.

Är du intresserad av att vara med i eller bli det team som driver den artonde bilen, skicka din intesseanmälan till richard.berggren@1228.se