Mattias Lindberg klar för V8 Thunder Cars

Förra årets stjärnskott i STCC, 21-årige Mattias Lindberg från Vankiva, är klar för V8 Thunder Cars. Han kommer att ratta en Dodge Challenger för Memphis Racing.

– Jag gjorde ett test för Memphis Racing redan i fjol och blev riktigt sugen på att köra en muskelbil, säger Mattias. Men det blev STCC istället och en säsong som gick över förväntan trots de problem vi brottades med. Nu är det fullt fokus på V8 Thunder Cars och det kommer att bli en tuff utmaning.

Nu väntar racing av en annan karaktär med närkontakt och tät racing.

– Jag är uppvuxen med europeisk racing men suger efter amerikanska muskler har alltid funnits där och det här kan ju bli första steget till en körning på andra sidan atlanten, säger Mattias.

– Mattias har funnits på vår radar länge och efter testet förra våren blev ekot inte direkt mindre.  Vi har aldrig haft någon som har presterat så snabba tider direkt första gången i bilen. Och det skadar inte att han är en skånepåg, säger Kent Laurin för Åhus-baserade Memphis Racing.

– Nu ökar pressen rejält på förhandsfavoriterna, säger Tony Bryntesson som ansvarar för klassens kommersiella utveckling. Mästerskapet är mer öppet än någonsin och ingen ska bli förvånad om inte allt avgörs i sista racet i år. Med Mattias är nu sjutton bilar klara och endast en återstår att sätta på banan. Den är startklar och det är inte omöjligt att även det sätet är fyllt innan premiären. För den som är intresserad gäller det att inte vila på hanen.

Premiären för V8 Thunder Cars körs den 8-9 maj i samband med STCC Volvo Race Skövde.