Dennis Jurlestam klar för V8TC – debuterar i Anderstorp

Dennis Jurlestam är klar för start i V8 Thunder Cars! Det var i fjol som Dennis gjorde ett inhopp på Mantorp Park i en V8TC Experience Car, den gästbil som Performance Racing erbjuder till körsugna racerförare. Det gav blodad tand och efter en lång jakt på bil och teammedlemmar gör nu den före detta Legendsföraren V8 Thunder Cars-debut i helgens tävlingar i Anderstorp.

– Det tog ett år att få fram en bil men till slut lyckades jag, säger Dennis som slog till på ett erbjudande från mästerskapsledaren Andreas Nilsson som hade en bil stående i verkstaden.

– Det är ett pussel, att hitta rätt bil och få med bra folk som kan skruva. Det är många bitar som ska på plats för att det ska bli rätt förutsättningar.

Dennis, som är 33 år och hemmahörande i Norrtälje, jobbar till vardags på familjens åkeri tillsammans med pappa Kenneth som har varit med under Dennis Legendsår och hjälpt till.

– Han kommer att vara med och hjälpa till även om han hade lovat sig själv att aldrig sätta sin fot på en racerbana om jag skulle börja med det här, skrattar Dennis.

Dennis gjorde seriedebut 2018 i Legends och slutade sjua i Rookie-klassen och sedan dess har han varit med och slagits i mitten av mästerskapet. Nu är det dags för Dennis att ta klivet upp i en fullstor bil och inför helgens tävlingar han mjukat upp med ett inhopp i SSK-serien när den gästade Gelleråsen i augusti.

– Det är en jäkla skillnad på att köra fullstor bil, säger Dennis. Banan blir bra mycket smalare men det var skönt att få känna på grejerna.

Målsättningen i debuten är blygsam – men förmodligen klok. Det är mycket att lära innan man kan trycka ned gaspedalen för fullt.

– Jag siktar på en så bra placering som möjligt och att jag kommer hem med en hel bil men om jag ska vara ärlig så är prio ett att känna in bilen och inställningarna på den.

För Dennis blir det ytterligare en möjlighet att testa på innan det blir full säsong 2023 – vilket är målet. Han kommer nämligen att köra finalen på Mantorp Park i månadsskiftet september/oktober.

– Nästa år kör vi hela serien, det är planen, säger Dennis.

I helgen, den 10-11 september, är det alltså dags för V8 Thunder Cars fjärde deltävling för i år. Tre heat kommer att avverkas, det ena på lördag och de övriga två på söndag. Det blir en späckad racehelg med STCC, Ginetta GT5 Challenge, GT4, Radical och Formula Nordic, däremellan bjuds det på underhållning i form av Western Chaos och Rockklassiker som är på plats. För mer information om evenemanget, se www.stcc.se.