Tredje raka för Lindberg på Ahvenisto

test-1-80

Mattias Lindberg tog sin tredje raka seger i V8 Thunder Cars på Ahvenisto Race Circuit i Finland när helgens första heat av två avgjordes på lördagseftermiddagen Tvåa blev Alexander Graff, Memphis Racing med teamkompisen Freddie Magnusson på tredje plats.

– Grymt, bilen kändes riktigt bra, morgondagen kommer att bli enkel, säger Lindberg. Det är Graff jag tänker mest på och han startar längre ned. Jag hoppas på en ny seger i morgon så att jag kan koppla ett riktigt bra grepp om mästerskapet.

Femton minuter av heatet avverkades bakom säkerhetsbil efter en startkrasch som involverade Mattias Lindbergs teamkamrat Emelie Liljeström, Antti Punkari och Markku Blomqvist. I omstarten kunde Graff och Magnusson avancera när den finländska hoppen Emma Kimiläinen och Jari Nurminen krokade ihop.

– Jag är jättenöjd, säger Graff. Jag passerade Kimiläinen i starten och sedan tog jag Nurminen i omstarten. Jag hade kunnat ligga kvar bakom dem eftersom de inte kör om SM men mitt mål var Lindberg och jag gjorde allt för att komma ifatt honom. Det blev ett kort race, men jag är nöjd med farten, det känns som om vi närmar oss för varje pass som går. I morgon blir det spännande, då är det en taggad svensk mästare som kommer till start.

Freddie Magnusson svarade för ett ännu mer remarkabelt avancemang genom fältet. Från en tolfteplats lyckades han ta sig upp till tredjeplatsen.

– Jag gjorde en bra start och plockade fyra stycken redan i de två första böjarna innan gulflaggen kom ut. Jag gjorde sedan en hyfsad omstart, låg tajt inpå de andra och tog två till direkt i de första kurvorna. När Nurminen och Emma krokade ihop tog jag chansen och passerade dem.

Bakom topptrion svarade Marcus Palnér för ytterligare en fin insats. Inför helgen låg han tvåa i tabellen och visade upp bra fart i kvalet men ett misstag bakom säkerhetsbilen kostade placeringar efter omstarten.

– Jag körde på Kimiläinen bakifrån, de framför ställde sig på bromsen och jag hängde inte med, säger Palnér.

Med en tillknycklad front som fungerade som luftbroms tappade Palnér så småningom ned till en sammanlagd sjundeplats men han slutade ändå fyra bland SM-deltagarna och han behåller därmed andraplatsen i tabellen.

Helgens andra heat körs på söndag.


Resultat V8 Thunder Cars, Ahvenisto 3/6

1. Mattias Lindberg (SWE) 20:34.208
2. Alexander Graff (SWE) 20:36.215
3. Freddie Magnusson (SWE) 20:41.523
4. Jari Nurminen (FIN) 20:42.296
5. Toni Lähteenmäki (FIN) 20:45.848
6. Ian Wadén (FIN) 20:46.705
7. Marcus Palnér (SWE) 20:47.778
8. Christoffer Bergström (SWE) 20:47.981
9. Juha Mikkonen (FIN) 20:48.697
10. Petri Blomqvist (FIN) 20:49.216

14. Simon Magnusson (SWE) 20:56.674


SM-tabell (preliminär)


1. Mattias Lindberg 81
2. Marcus Palnér 48
3. Freddie Magnusson 42
4. Alexander Graff 41
5. Christoffer Bergström 22
6. August Krokström 18
7. Edvin Hellsten 13
8. Simon Magnusson 15
9. Emelie Liljeström 10
10. Mathias Randwiir 6