Palnér strået vassare i år

magasin-1-23

Marcus Palnér, Team Pampas, var bara tiondelar från att toppa V8 Thunder Cars-tabellen efter premiären på Mantorp Park. Marcus pressade Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, inpå mållinjen i båda racen men fick nöja sig med två andraplatser. Men trots det var det ett positivt besked för den 26-årige Järfälla-föraren som ligger tvåa i SM-tabellen efter Lindberg och före Freddie Magnusson och Alexander Graff.

– Det var löjligt nära i Mantorp, nästan för nära, säger Marcus som har siktet ännu högre inställt till helgens race. 

– Viktigast för mig är att vara före Lindberg och Graff även om det vore kul att få visa finländarna var skåpet ska stå också. Det är många spännande namn med i helgen och vad som helst kan hända.

Marcus har varit nära de riktiga toppresultaten många gånger i sin karriär men aldrig riktigt fått ihop en hel säsong. I fjol var han närmre än vad fjärdeplatsen i SM-tabellen visade. 

– Tre nollor i poängkolumnerna lirade inte riktigt med den fart vi hade, fortsätter Marcus. I år har vi startat lika bra som i fjol men det känns ändå som att vi är strået vassare i år. Nu gäller det att sy ihop det och plocka många poäng under hela säsongen.

Och det var just på Ahvenisto som Marcus tappade de poäng som hade kunnat ge honom en mer framskjuten position i tabellen.

– Vi hade laddat för succé men det kan ha varit en av mina sämsta helger någonsin, säger Marcus om en tävling som inleddes med att hans mamma bröt benet i depån. Sedan fortsatte motgångarna med avåkning och krasch i kval och race.

– Bilen blev skrot både bak och fram, det var stolpe ut hela tiden. Det kan bara bli bättre i år, det kan inte bli sämre.

Ahvenisto är en utmanande bana, kuperad, kurvig med räcken som står nära, och det gillar Marcus.

– Det är en bana som är helt olik mot vad vi är vana vid i Sverige, den är som en smal berg- och dalbana. Konsekvenserna blir stora om det händer något men det är en del av charmen. Gör man fel ska det kosta.

På fredag körs det första testpasset på Ahvenisto. Då får Marcus en första indikation på om formen från premiären håller i sig. På lördag körs det första av två heat, det andra körs på söndag.