Tommie Eliasson kör V8 Thunder Cars 2022

#52 Tommie Eliasson
#52 Tommie Eliasson

Startfältet till säsongen 2022 växer så det knakar. Nu gör Tommie Eliasson comeback på riktigt efter att ha gjort ett inhopp i årets final på Ring Knutstorp. Efter åtta års frånvaro från Camaro Cup/V8 Thunder Cars är Tommie tillbaka – 2022 blir det full säsong.

– Det var ju inte direkt tråkigt att köra, det gav mersmak, skrattar Tommie om inhoppet på Ring Knutstorp.

Nu påbörjas förberedelserna inför nästa säsong. Ekonomin är i hamn men det är många praktiska pusselbitar som ska läggas.

– Vi ska köra men vi håller på att förhandla om själva upplägget till nästa år. Det saknas inte lösningar.

Efter säsongen lade Tommie av med racingen. Eller så var det tänkt i alla fall. Trailer och bil såldes men efter ett år lockade gode vännen Robin Nilsson med honom på en satsning i Lotus Cup Europe där Tommie körde i V6-klassen fram till 2017. Det blev också några styrningar i Swedish GT.

– Jag hoppade av 2017 när jag blev pappa. Tiden gick men suget fanns där hela tiden och jag har följt F1, V8 Thunder Cars och all annan motorsport under tiden.

När Tommie fick se sin kompis från V8 Thunder Cars-åren, Marcus Larsson, göra ett inhopp på Anderstorp i en V8TC Experience-bil, då hände något.

– Då var det något som tändes inom mig.

Tommie bestämde sig för att själv göra ett inhopp i finalen på Ring Knutstorp och det blev en värdemätare som inte gjorde det enklare att säga nej till en fortsättning. Tommie kvalade in som femma i årets mest välmatade startfält och blev sedan sexa och sjua i de båda heaten och han trivdes med att vara tillbaka i depån.

– Det känns som om klassen har fått en nytändning, säger han. Det kanske inte är en ny generation men folk kommer tillbaka och kör under andra förutsättningar än tidigare. Det är barnfamiljer i depån och det har triggat lite – kan de som kan väl vi. Våra barn kommer att få hänga med nästa år och min pappa Mikael och hela familjen runt om är engagerad i den här satsningen.

2022 lovar att bli en säsong med hårda fajter på banan och trivsel i depån – Tommie Eliasson är tillbaka!