Nicke Svensson hittade glädjen igen – nu kör han V8 Thunder Cars

#43 Nicke Svensson
#43 Nicke Svensson

Nicke Svensson, 23 år från Storfors i Värmland, ska köra V8 Thunder Cars nästa säsong. Bil är inköpt, backning finns och allt är på plats – men det har varit en lång resa för Nicke och hans familj.

– Jag var ju folkraceförare från början, säger Nicke. Vi var tre bröder som hjälptes åt men så gick äldsta brorsan, Tony, bort i cancer.

Sedan blev det mörkt. Nicke tappade all glädje i livet.

– Jag var inte människa, vi hade ju gjort allt ihop, vi mekade och Tony bodde i huset bredvid. Allt blev upp- och ned. Vare sig jag, min pappa Roy eller min bror Tom, såg någon glädje i folkrace längre när inte Tony skulle vara med.

När livet är som mörkast, då gäller det att ha vänner som ställer upp. En av Nickes vänner är förre V8 Thunder Cars-mästaren Emil Persson som ville få Nicke på andra tankar.

– Emil hörde av sig och undrade hur det var med mig, säger Nicke. Han frågade om jag ville testa hans Legends-bil. Jag körde tio varv och sedan sade jag bara ”jag ska ha bilen”.

– Jag fick en chans att vara glad igen, det var första gången vi skrattade ihop efter all skit och det tackar jag Emil för.

Med fina meriter från Folkrace-åren, med seger i Finnskoga och vinstrikast junior, var det kanske ingen överraskning när det började gå bra i Legends. Nicke doppade tårna i vattnet med tre race 2019, efter det har det blivit två fulla säsonger och i år blev han tvåa i juniorcupen, detta trots att han nollade i de två första racehelgerna.

– Jag skrotade bilen i premiären på Ljungbyhed och missade även nästa tävling. Vi skulle egentligen ha bytt fönster i huset men jag skulle tävla vidare. Vi hittade en lika bra bil och kom tillbaka i Falkenberg och vann – det var som en saga.

Nu växlar Nicke upp till en fullstor bil. En Chevrolet Camaro är inköpt av Joakim Alsin som har skruvat åt Alexander Graff, Mattias Lindberg och Alx Danielsson bland många andra. Nickes bror Tom blir huvudmek och med Alsin som stöttning ser satsningen välbemannad ut.

– Vi har bra stöttning av sponsorer och det känns riktigt bra. Tillsammans med Tom kommer vi att sköta allt här hemma med stöttning av Joakim Alsin som också kommer att hjälpa till att meka på en del tävlingar.

Att storebror Tom är med och hjälper till är förstås skönt för Nicke. Familjebanden är viktiga.

– Vi jobbar på samma jobb, vi bygger bergborrmaskiner för Naverviken Logistik, vi skruvar jämnt på någonting och fiskar ihop. ”Tompa” talar mig alltid tillrätta när jag övertänker och blir hispig. Han tar ned mig på jorden och löser många av mina problem.

Nästa säsong blir början på ett nytt äventyr och nya upplevelser för Nicke. Livet går äntligen vidare och nu är det tillsammans med V8 Thunder Cars.

– Det blir en stor utmaning men jag är en enorm vinnarskalle, säger Nicke. Det kommer att bli skoj. ”Tompa” är en ”One-of-a-kind” när det gäller att lära sig. Vad han än tar i blir han duktig. Jag har en bra känsla i kroppen inför nästa år. Målet är att jag ska ta mig igenom alla tävlingar och bli bästa junior.

Någonstans där uppe i himlen sitter Tony och håller tummarna för Nicke, Tompa och familjen när det blir dags för start i V8 Thunder Cars nästa år.