Nu går starten för V8 Thunder Cars 2022

Efter en V8 Thunder Cars-final på Ring Knutstorp där femton bilar stod på startlinjen ser nu framtiden för mästerskapet ljus ut. Sju bilar med smak på ytterligare ekipage är redan klara för nästa säsong och fler är på väg.

– Det var länge sedan vi kunde presentera så många deltagare så tidigt efter säsongen, säger Anders Conradzon som driver Performance Automotive, som i sin tur driver mästerskapet på uppdrag av V8 Thunder Cars förarförening.

– Äntligen börjar vi se ljuset i pandemitunneln och det känns väldigt roligt att så många är på gång inför nästa säsong. Det är flera deltagare i kulisserna som letar bil inför nästa säsong.

Av årets deltagare har både Conny Brorsson och Andreas Nilsson meddelat att de fortsätter sina satsningar.

– Vi är sugna på revansch efter tredjeplatsen i mästerskapet och det känns som om vi ska kunna hitta lite mer fart fram till vårkanten, säger Conny. Vi satsar för fullt!

– Vi kommer med två bilar för hela säsongen, säger Andreas som också hoppas sätta en tredje bil på banan för inhopp.

Robert Möller körde full säsong 2021 och inspirerad bland annat av att ha tagit sin första pallplats någonsin laddar han för nästa år – och han kommer att ta hjälp för att bli ännu snabbare.

– Jag tänker köra nästa år och min tanke är att ta lite mer hjälp av sådana som Emil Persson och Northon Blaad som hjälpte mig att köra fort på Mantorp Park. Jag kommer att försöka förbättra mig ännu mer nästa år.

Under finalhelgen på Ring Knutstorp kunde förre Ginetta-föraren Filip Engdahl presentera sin kommande satsning på V8 Thunder Cars efter att ha gjort klart med köp av bil.

– Vi har köpt en Camaro och är sjukt taggade inför nästa säsong. Kände att det var en bra klass med bra sammanhållning, bra helhet och en rimlig ekonomi, sade Filip när han intervjuades på Ring Knutstorp.

Klar är också 23-årige Nicke Svensson från Storfors som kort efter finalen själv gick ut i sociala medier och visade upp sin nyinköpta bil – där väntar en ambitiös satsning.

– Vi ska köra hel säsong och jag har precis köpt bil av Joakim Alsin som också kommer att hjälpa till att meka på en del tävlingar. Målet är att ta mig igenom alla tävlingar och bli bästa junior.

Utöver dessa deltagare är det redan nu klart att Performance Racing fortsätter med V8TC Experience-konceptet där deltagare har kunnat köpa in sig i en styrning för en racehelg, ”all inclusive”.

– V8TC Experience har ju varit en succé, säger Anders Conradzon. Vi hade sju deltagare som tog chansen att prova på i år och till nästa år fortsätter vi, men då med en bil istället för två som i år.

Inte klara men väl förhoppningsfulla är Team Trysil från Norge med snabbe Stein Frederic Akre bakom ratten på en av teamets två bilar – de hoppas att få komma tillbaka ut på banan efter två tuffa pandemiår som har hållit dem på den norska sidan av gränsen.

– Vi längtar ju tillbaka och vi jobbar på att komma till start, säger Andreas Akre, pappa till Stein Frederic och teamchef. Vi vet inte riktigt om vi ska hyra ut den ena bilen eller sälja den, men vi hoppas hitta en lösning.

I helgen som kommer väntar årets sista test på Ljungbyheds Motorbana och möjlighet för nya deltagare att prova på klassen inför nästa säsong.

– Vi har ett par nya förare som är intresserade, säger Anders Conradzon. Förhoppningsvis kommer vi även att få se någon av dem på startlinjen nästa år.