Tommie Eliasson är revanschsugen

Rattrosten till trots, efter ett nio år långt uppehåll från V8 Thunder Cars är Tommie Eliasson ändå rätt nöjd med farten under sin premiärhelg i Anderstorp i maj även om resultaten hade kunnat bli bättre. Det blev en fjärdeplats i det första heatet, efter att ha kvalat in som etta och tvåa i Q1 och Q2. I det andra heatet körde Tommie av och fick avsluta helgen med en nolla i poängkolumnen.

– Farten fanns men resultatet uteblev, säger Tommie. Första heatet var lite halvblött och jag var av banan flera gånger, jag missbedömde bromskapaciteten lite grann. Men jag körde upp mig igen och hade väl andra bästa varvtid.

Nästa helg väntar Västkustloppet i Falkenberg och det kliar i Tommies gasfot av revanschlust.

– Absolut, premiären gav mig blodad tand och revanschhunger, inte minst efter att det andra heatet slutade i leca-kulorna. Falkenberg är en bra bana för mig, en av de som jag är starkast på tillsammans med Mantorp Park men det är tio år sedan jag var där sist.

Inför Västkustloppet ligger Tommie på en sammanlagd sjätteplats i tabellen efter premiären, en position han siktar på att förbättra.

– Jag ska försöka hålla mig i topp tre, det är målsättningen och med den fart jag hade i Anderstorp är det en helt rimlig målsättning.

Nästa helg, den 8-9 juli, (8-10 juli för den som vill följa alla klasser) är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/