Revanschsugna norrmän till Västkustloppet

Det var ett något ringrostigt Team Trysil som efter ett par års ofrivilligt pandemiuppehåll dök upp till V8 Thunder Cars-premiären i Anderstorp i juni. Trots minimala förberedelser, och stötdämparbyte in i det sista, lyckade Sten Frederic Akre köra till sig en sjundeplats i det första heatet och en andraplats i det andra. Med det ligger han fyra i tabellen inför det kommande Västkustloppet i Falkenberg.

– Vi var lite dåligt förberedda till Anderstorp, säger Stein Frederic. Vi hade haft för mycket annat att göra. Men det ska bli kul att komma till Falkenberg, det är en rolig och snabb bana, det går fort i svängarna. Men det är många år sedan sist jag var där.

Sist, det var 2019. Då fick Stein Frederic med sig en andraplats från det första heatet. I det andra tvingades han bryta från ledning, något som kostade dyrt i kampen om mästerskapstiteln. 

– Jag har haft mycket bilproblem i Falkenberg, fortsätter han. Jag hoppas på pallplats i helgen men det är flera andra som är snabba.

Året dessförinnan blev det dubbelseger för den snabbe norrmannen och håller bilen, lär han finnas med i toppen. I teamet återfinns också Mathias Hansen. I premiären i Anderstorp fick han med sig en sjundeplats i det andra heatet.

– Det är ju länge sedan jag körde sist, säger Mathias. Jag hoppas ju att det blir bättre under säsongen. Jag har lite högre förhoppningar på Falkenberg än till Anderstorp, vi får se. Det är en snabb och rolig bana.

Team Trysil utökar också sin närvaro i både depå och ute på banan. Det som tidigare var ett tvåbilsteam blir nu ett trebilsteam i helgen när landsmannen Sindre Baastad gör sin V8 Thunder Cars-debut i Falkenberg.

– Jag är lite nervös, det är lite fler hästkrafter än vad jag är van vid sedan tidigare, säger Sindre som har folkrace och långloppsracing på meritlistan.

– Jag hoppas kunna hänga på några konkurrenter i alla fall och klarar jag bara att hålla någorlunda tempo ska det bli kul.

I helgen den 8-9 juli, (8-10 juli för den som vill följa alla klasser) är det dags för sommarens verkliga racingklassiker, Västkustloppet i Falkenberg och Falkenbergs MK bjuder på ett späckat program med V8 Thunder Cars, Porsche Sprint Challenge, GT5 Ginetta, Formula Nordic, Legends Cup, Radical Cup Scandinavia och SSK-serien.

För mer information och biljetter: https://www.falkenbergsmk.se/tavlingar/vastkustloppet/