Sveriges snabbaste Nilsson siktar på pallen

Andreas Nilsson, Racebil.se, är inne på sin fjärde V8 Thunder Cars-säsong och i år har han fått något av ett genombrott. Norrtälje-föraren ligger femma i tabellen efter att ha kört till sig tre fjärdeplatser. I helgen väntar Kanonloppet på Gelleråsen Arena och nu är det dags för den första pallplatsen.

– Jag ska försöka nå pallen men det är synd att det ser ut att bli regn, säger Andreas som testade på Gelleråsen förra veckan.

– Vi åkte på tider som hade gett en plats bland de tre första i kvalet i fjol. Det känns lovande. Jag är nog den som har kört mest av alla i år på både test och tävlingar och det verkar ha gett resultat.

Kampen om fjärdeplatsen i tabellen är stenhård. Fyran Micke Nyman, Memphis Racing, har lika många poäng som Andreas och på sjätteplatsen lurar en annan Nilsson, rallycrossstjärnan William Nilsson. Men Andreas siktar högre än så för att ta den där pallplatsen. Tabelltrean Mikael Karlsson är målet.

– Jag ska försöka få ett försprång på de andra och ligga så nära Micke Karlsson som möjligt och vänta på att han gör ett misstag.

Det var i fjol på just Gelleråsen som det lossnade för Andreas och han gillar banan.

Det är en kul bana och en bra tävlling, det var där vi hade vårt fartmässiga genombrott i fjol. Jag ser fram emot helgen.

Kanonloppet på Gelleråsen Arena avgörs den 17-18 augusti. Förutom V8 Thunder Cars tävlar även TCR Scandinavia, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, Legends Cup och Formula Nordic. I pauserna blir det underhållning i form av F1-uppvisning, gridshow, supersportbilar och Porscheutställning i depån.