Kanontufft kval på Gelleråsen

Det blev ett stenhårt kval när V8 Thunder Cars inledde Kanonloppshelgen på allvar. Emil Persson tog pole position men det satt hårt inne. I kvalet slutskede var det teamkompisen i Bryntesson Motorsport, Mikael Karlsson som hade snabbaste tid med två hundradelars marginal men på sitt sista varv vände Emil på steken – marginalen till Mikael var inte mer än två hundradelar åt andra hållet.

Kvaltrea blev Stein Frederic Akre efter en stabil insats men även han fick ta i. Kvalets överraskning, Andreas Nilsson, låg trea långt in i sessionen men fick till slut se sig slagen av norrmannen. Andreas fjärdeplats är hans bästa kvalprestation hittills i V8 Thunder Cars-karriären.

Micke Nyman blev bäste Memphis Racing-förare genom att köra in på femte plats, strax före teamkompisen William Nilsson som verkligen har hittat farten på Gelleråsen. Mellan Emil Persson och sjätteplacerade William skilde inte mer än en halv sekund. Det är med andra ord tajt i toppen.

Mats Nilsson och Robert Paulsson körde in som sjua respektive åtta. Marcus Lundström gjorde ett kval som är att betrakta som ett bra steg framåt. En niondeplats med häng på framförvarande visar att den före detta Camaro Cup-mästaren börjar hitta rätt bakom ratten.

Anders Conradzon slutade tia, en placering som han säkert vill förbättra i racet, men efter de senaste helgernas bedrövelser var ett väl genomfört kval en framgång och ett steg på vägen tillbaka mot de placeringar vi vet att han är kapabel till.

Conny Brorsson fick inte till det, om det var bilen eller banan är oklart (det är första gången han kör på Gelleråsen) men den klurige Billeberga-föraren lär inte ge sig innan han har fått ordentlig fart på bilen i helgen.

Gustav Berggren rundade av fältet på en tolfteplats. Som 18-årig debutant handlar det om att se och lära och så här långt ser det bra ut. Ett race under västen och han kan börja ta rygg på konkurrenterna.

 

Resultat – Karlskoga