Kan Akre stoppa Perssons segertåg i Kanonloppet?

Stein Frederic Akre, Team Trysil, har haft en bra säsong så här långt och ligger tvåa mästerskapstabellen men mot Emil Persson i Bryntesson Motorsport har det inte räckt till. Fyra andraplatser har det blivit mot Perssons sex segrar – i helgen avgörs Kanonloppet på Gelleråsen Arena och frågan är om Akre kan stoppa Emil Perssons segertåg.

– Det är sex år sedan sist jag körde i Karlskoga. Det är ingen fördel men jag ska göra ett försök, säger Stein Frederic.

Senast i Falkenberg hade Stein Frederic hittat farten för att slå Emil, det visade varvtiderna men ödet ville annorlunda. I första heatet tappade han en växel och slutade tvåa bakom Emil, i det andra tvingades han bryta med tekniska problem.

– Det gick bra, men i andra heatet gick kardanaxeln av och då tog det stopp. Men jag var snabb och hade bästa varvtid i båda racen.

Kanonloppet på Gelleråsen Arena avgörs den 17-18 augusti. Förutom V8 Thunder Cars tävlar även TCR Scandinavia, Porsche Carrera Cup Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge, Legends Cup och Formula Nordic. I pauserna blir det underhållning i form av F1-uppvisning, gridshow, supersportbilar och Porscheutställning i depån.