Superduon Lindberg/Wernersson i V8 Thunder Cars 2016

superduon.001

Nu är det klart – regerande mästaren i V8 Thunder Cars, 22-årige Mattias Lindberg från Vankiva, och den 21-årige Andreas Wernersson från Kvänum är klara för SM i V8 Thunder Cars 2016! Mattias Lindberg kommer att köra för Bryntesson Motorsport, Andreas Wernersson för Memphis Racing, och de två supertalangerna gör ett redan starkt startfält ännu starkare när säsongspremiären körs på Mantorp Park i helgen.

– Det är bra klass på V8 Thunder Cars och det är en rolig bil att köra – för mig är det seger som gäller, säger Mattias Lindberg som till i år har bytt team till Bryntesson Motorsport.

– Bryntesson Motorsport har visat att de är ett av de bästa teamen i mästerskapet, de vann 2014 med Jens Edman och jag siktar på att vinna en titel till åt teamet.

Andreas Wernersson går från Clio Cup till V8 Thunder Cars och Memphis Racing. Han kommer att köra Lindbergs mästarbil från i fjol.

– Jag fick ett bra erbjudande från Memphis Racing och när jag hörde att Mattias skulle köra kände jag att det här var helt rätt för mig, säger Andreas. Allt har blivit klart tätt inpå säsongsstarten och jag skulle ha behövt några testvarv i kroppen före premiären men jag har gjort inhopp i andra klasser tidigare utan längre förberedelser och jag har varit snabb direkt.

De två unga talangernas karriärer har följts åt sedan de tog steget till Clio Cup 2012 där de körde två säsonger. 2014 tog de steget till STCC och gjorde en mycket lyckad debutsäsong där de tog varsin seger, men till 2015 gick de skilda vägar – Andreas Wernersson växlade ned till Clio Cup igen där han slutade totaltvåa och Mattias Lindberg tog steget till V8 Thunder Cars. Nu är de båda tillbaka i samma klass igen!

– Det ska bli riktigt intressant, han är en snabb jävel, precis som jag, säger Mattias om Andreas. Han är precis som jag duktig på att lära sig en bil snabbt och han kommer att vara med långt där uppe.

Trots att de är bittra konkurrenter på banan, är Andreas och Mattias goda vänner vid sidan av.

– Mattias är unik på alla sätt, rolig att hänga med och man vet aldrig vad som kommer ur munnen på honom, säger Andreas. Men han är snabb, det har han visat många gånger. Jag vet inte hur jag ska gå tillväga för att ta honom men jag har kunnat lura honom tidigare. Jag släpper inte en millimeter om han är jämsides – jag kommer att göra allt för att ta honom.

Men Mattias och Andreas får hålla ögonen på konkurrenterna. Det är en bred topp av förare som har kapacitet att vara med längst fram i mästerskapet.

– Det blir ett spännande mästerskap med en sex, sju förare som kan ta hem det. Marcus Palnér var ju snabbast på det officiella testet men jag tror, att om det inte blir jag eller Andreas, då kommer Alexander Graff att dra det längsta strået, säger Mattias Lindberg. Men det är upp till bevis för de andra!

Premiären för V8 Thunder Cars – Vårracet på Mantorp Parkden 7-8 maj bjuder på massor av racing och stora startfält – mer än 200 bilar är på plats för att delta och förutom huvudattraktionen V8 Thunder Cars bjuds det även på Sportvagnsmästerskapet, SSK-serien, Ginetta, Radical, Superkart och den nya popklassen i svensk motorsport, Legends Cars.

Kalender SM i V8 Thunder Cars 2016

7-8 maj, ”Vårracet”, Mantorp Park 
10-11 juni ”Power Meet”, Ljungbyhed
9-10 juli Västkustloppet, Falkenberg
20-21 augusti ”Brith Memorial”, Falkenberg
10-11 september ”The Great Baltic Race”, Häämenlinna
24 september “Lemmy 500”, Ljungbyhed