Ahlberg, Graff och Palnér bjöd på racingshow

_Q8B6896

Det första heatet i säsongspremiären av V8 Thunder Cars på Mantorp Park vanns övertygande av Andreas Ahlberg. Ahlberg startade från pole position och inte ens en omstart mitt under loppet kunde störa honom på vägen mot segern. Bakom honom tvingades Alexander Graff ge sig för Marcus Palnér på slutet.

– Jag kom loss bra i starten, fick en lucka och tog ledningen, säger Ahlberg. När det blev omstart fick jag bygga upp luckan igen, det var lugnt ända tills jag såg Palnér ta sig om Graff. Men jag kunde vrida ur lite till och ta hem segern.

Det andra heatet blev en verklig rysare där Alexander Graff och Marcus Palnér växlade plats i ledningen. Fajten dem emellan avgjordes inte förrän på det sista varvet i den sista kurvan då Graff lyckades ta sig om på utsidan om Palnér. Knappt fyra tiondels sekund skilde de tre i toppen åt över mållinjen.

– Jag är otroligt glad, att starta från tredje plats och få vinna och att få göra det på det här sättet, säger Alexander Graff. Vi hade en otroligt bra fajt, med ”Adde” Ahlberg och med Palnér framför allt, Jag tror jag var i ledningen tre gånger. Jag gav mig inte i sista kurvan på sista varvet, det var kanske min bästa ytterrökare någonsin – vilket race!

– Jag visste långt innan sista böj att Graff skulle komma, jag var tvungen att täcka upp, säger Marcus Palnér som inte var alltför nedslagen trots att han var så nära att ta hem segern.

– Jag hade bra fart, två riktigt roliga race. Det var en kul helg med bra motstånd och jag fick en ruggigt bra start på säsongen.

Andreas Ahlbergs tredjeplats i det andra heatet inklusive bonuspoäng för kvalseger och snabbaste varv i det första heatet ger honom mästerskapsledningen inför nästa tävling, Power Meet på Ljungbyhed den 10-11 juni.

– Jag har haft en fantastisk helg, en kanoninledning på säsongen, säger Andreas Ahlberg. två pallplatser och mästerskapsledning är riktigt bra.Det är bara att fortsätta jobba jävligt hårt så får vi se hur långt det räcker.

 

Resultat V8 Thunder Cars, Vårracet Mantorp Park 7-8 maj

Heat 1 15 varv

1. Andreas Ahlberg 21:45.252
2. Marcus Palnér  + 1.013
3. Alexander Graff  + 5.239

Heat 2 14 varv

1. Alexander Graff  21:57.405
2. Marcus Palnér  + 0.197
3. Andreas Ahlberg + 0.342

För kompletta resultat: www.v8thundercars.com

Ställning SM i V8 Thunder Cars 

Andreas Ahlberg 42
Alexander Graff 41
Marcus Palnér 37
Freddie Magnusson 24
Stein Frederic Akre 18
Mattias Lindberg 11
Erik Stillman 10
Joakim Ahlberg 8
Jonas Fors 8
Christoffer Bergström 4
Toni Persic 2
Robert Möller 1