Strandberg segrade med bilen i brand!

Dennis Strandberg vände på sin otursförföljda helg och vann det tredje och avslutande V8 Thunder Cars-heatet på Ljungbyheds Motorbana. Helgen inleddes med en avåkning redan på det första testet och sedan fortsatte det med batteriproblem och ytterligare avåkning i de två första heaten. För Dennis, som ledde mästerskapet inför den här helgen, blev segern en skön revansch.

– Det kan man lugnt säga, det här var precis vad vi behövde, det har varit tungt den här helgen men det gick bra till slut, säger Dennis. Vi tog noll poäng i första heatet, nån poäng i det andra, vi behövde varje poäng i det här racet.

Men det var nära att oturen slog till igen. De sista varven avslutades med brand i bakvagnen av bilen och direkt efter målgång fick Dennis stanna för att få brasan släckt.

– Det var skönt att det var slut på racet för vi hade inte kommit mycket längre. När jag gick över mållinjen såg jag att de stod redo med släckare och det var bara att stanna. Det är inga större skador. Förmodligen olja från bakaxeln som har läckt ut på avgasröret.

Loppet inleddes med ett ordentligt karambolage i första kurvan. Sebastian Arenram, Freddie Hemborg, Eric Nilsson och Daniel Andersson var involverade. Värst gick det för de båda juniorerna Nilsson och Danielsson. Båda fick uppsöka depån för att få bilarna i ordning. Conny Brorsson och Dennis Strandberg utnyttjade tillfället och drog iväg i ledning. Ett varv senare fick Conny se sig passerad av Dennis och i mål slutade han tvåa.

– Det blev tajt in i första sväng men jag tänkte att jag avvaktar och håller koll på bromsen, säger Conny. Mycket riktigt var det en tre, fyra bilar som knökade ihop, jag tog mig om på insidan och hade fritt blås med Dennis bakom mig. Han hade mycket bättre varvtider så jag släppte honom för att köra vidare i mitt eget tempo.

Sebastian Arenram följde upp sin seger i det andra heatet med en ny pallplats. Efter det inledande strulet på första varvet, där Sebastian stod på tvären på banan, körde han upp sig till en tredjeplats. Trots att det hade kunnat bli mycket mer var Sebastian ändå rätt nöjd med helgen som helhet.

– Tre pallplatser, tre pokaler, flest poäng av alla och vi har gått från andra till första plats i mästerskapet – det är positivt överlag, säger Sebastian. Vi måste fortsätta på den inslagna vägen och hålla i det här. Nu har vi hittat kvalfarten, vi har något att sikta på när vi vet hur det ska kännas.

Tredjeplatsen i det avslutande heatet innebär att Sebastian nu leder mästerskapet med elva poäng före Freddie Hemborg. Dennis Strandberg återvann lite av förlorad mark med sin seger och ligger nu trea med 24 poäng upp till ledningen. Nästa deltävling körs i Alastaro, Finland, den 12-13 september.

För samtliga resultat, klicka här!