V8 Thunder Cars till Midnattssolsloppet i Skellefteå

V8 Thunder Cars ansluter till Midnattssolsloppet i Skellefteå den 28-29 augusti tillsammans med STCC och Formel Nordic. Den nybyggda anläggningen, Drivecenter Arena, i Skellefteå har lovordats sedan premiärtävlingen kördes 2019. Det är nu Sveriges längsta permanenta bana som mäter hela 4270 meter och med nybyggda faciliteter av högsta klass. Evenemanget blir publikfritt och tävlingarna kan ses i appen STCC+.

I och med att V8 Thunder Cars nu ansluter till Midnattsolsloppet utgår tävlingen som var tänkt att köras i Alastaro, Finland, den 18-19 september.

De två första V8TC-helgerna i Falkenberg och Ljungbyhed har bjudit på den tätaste racingen på flera år där största delen av det coronadecimerade fältet har legat inom tiondelar från varandra. De sex heat som har körts har sett tre olika segrare och i mästerskapstabellen är kampen om titeln och prispotten på över 500 000 kr stenhård.

– Jag känner mig stark, pressen är på de andra, säger mästerskapsledande Sebastian Arenram som ser fram emot att få besöka Drivecenter i Fällfors.

– Det kommer att bli jättebra att få komma till en ny anläggning, det är länge sedan vi hade det i Sverige. Det är en lång raka som kommer att bli kul med våra snabba bilar. Det är extra roligt att det också går att se oss på STCC+, det är många som jag har pratat med som har velat följa säsongen.

Mer information om hur du följer Midnattssolsloppet på STCC+ hittar du på https://plus.stcc.se/ där du kan ta del av ett rabatterat erbjudande på STCC:s premiumtjänst och redan i helgen ta del av STCC-premiären från Gelleråsen. Observera dock att V8 Thunder Cars än så länge endast kommer att medverka i sändningen från Skellefteå.