Arenram triumferade i Race 2

Sebastian Arenram gjorde det han inte gjorde igår – efter en hård batalj ned mot första sväng efter start ledde han loppet från start till mål när helgens andra V8 Thunder Cars-heat av tre avgjordes på Ljungbyheds Motorbana. Nu toppar Arenram mästerskapstabellen.

– Det gick bra, jag fick en lucka direkt och när jag väl byggt upp den kunde jag hålla igen lite. Däcken mår ganska bra efter det här racet, säger Sebastian och tackar sina hårt kämpande mekaniker.

– Vi ska försöka upprepa det här i det sista racet.

Eric Nilsson gjorde en stark insats genom att bli tvåa. Redan på förmiddagens uppvärmning visade han att han hade något på gång inför dagens två avslutande race. Hittills har säsongen varit något av stolpe ut – nu blev det en solid vristträff i krysset.

– Det är riktigt skoj, jag fick en bra start och hittade tempot. Jag var lite pressad av Brorsson men sedan hände det något, han tappade fart och då blev det lite lugnare, säger Eric som nu var nöjd med inställningarna på bilen.

– Jag har aldrig fått den att gå som jag vill tidigare men nu har vi hittat mer fart.

Gårdagens segerherre Freddie Hemborg blev trea efter att Dennis Strandberg tvingades till ett depåstopp och Conny Brorsson drog av växelspaken på slutvarven.

– Jag hade lite flax, säger Freddie. Strandberg kom som en kanon bakom och körde om mig men sedan gled han av banan och fick gå i depå och Conny fick köra på trean på slutet.

Freddie var inte nöjd med tempot under racet men det finns en förklaring – däcken!

– Jag har slitna däck och jag ska försöka köra på dem även i det sista racet. Jag brände ju fyra däck när jag snurrade i Falkenberg och tar jag nya däck till sista racet idag får jag äta upp det längre fram.

 

För resultat, klicka här!