Strandberg jagar nya framgångar i Skellefteå

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg ser fram emot helgens tävlingar på Drive Center Arena i Skellefteå. I fjol dominerade han genom att vara snabbast i kvalet och sedan slå till med seger och en andraplats. Dennis ligger tvåa i tabellen efter säsongspremiären i Ljungbyhed och trots seger i det första heatet var han inte helt nöjd med att bryta det andra och ligga tvåa i tabellen bakom Conny Brorsson.

– Jag är inte helt nöjd men det hade kunnat vara värre så jag ska inte klaga för mycket, säger Dennis. Jag siktar på att vara först i helgen igen, från start till mål.

Fjolårets framfart i Skellefteå, där det hade kunnat bli två segrar om Dennis hade haft bränsle nog att gasa hela vägen in över mållinjen i det andra heatet, ger hopp om nya toppresultat i helgen.

– Jag har gjort hemläxan tills i år, säger Dennis som kommer att se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Jag hoppas att Skellefteå-formen håller i sig.

Motståndet kommer att bli hårt. Tabellen toppas av Conny Brorsson med Dennis på andraplatsen. Bakom Dennis lurar Andreas Nilsson.

– Conny är starkare än någonsin och Andreas kommer att vara stark även om han inte var med riktigt på Ljungbyhed.

Helgens tävlingar blir en nypremiär. Inte sedan coronapandemin bröt ut har svensk racing kunnat följas av publik på plats. Femhundra åskådare får nu chansen att uppleva racing på plats när Drive Center Arena öppnar grindarna.

– Det kommer att bli kul, säger Dennis. Det blir inte så jäkla tomt härinne utan publik. I fjol saknades det någon att vinka till från prispallen. Det gör mycket mer med publik än vad man tror, även om det bara är femhundra på plats.

Utöver V8 Thunder Cars bjuds det förstås på svensk racings kungaklass STCC där hemmahoppet Robert Dahlgren ska försvara sin mästerskapsledning. Bland övriga supportklasser återfinns Formula Nordic, GT4 Scandinavia Challenge, Radical Cup Scandinavia och Valeryd Legends Cup. Tävlingarna kan följas via STCC+ där sändningarna för supportklasserna börjar kl. 17.10 på lördag. För mer information om STCC+, se www.stcc.se.

 

Tidsschema V8 Thunder Cars

Fredag

Test 14.30

Kval Q1 19.30

Kval Q2 19.50

 

Lördag

Heat 1 15.25

Heat 2 20.00

 

Sändningstider STCC+ 19 juni

STCC Heat 1 14.15

STCC Heat 2 16.20

Supportklasser 10