V8TC till Midnattssolsloppet med Conny Brorsson i ledning

Det är dags för årets andra tävlingshelg i V8 Thunder Cars när Midnattssolsloppet avgörs på Drive Center Arena, i Fällfors utanför Skellefteå. Efter premiärhelgen på Ljungbyhed för två veckor sedan befinner sig Conny Brorsson överraskande i en mästerskapsledning före den regerande mästaren Dennis Strandberg och Andreas Nilsson.

– Jag känner mig inte det minsta stressad, säger Conny. De andra har nog mer press på sig än vad jag har. Dennis är nog den som är mest hungrig. Han kommer nog att köra livet ur sig för att lyckas. Min plan är att köra taktiskt som förra gången, ligga bakom, pusha och hoppas på att det händer något.

I fjol lyckades Conny aldrig hitta farten i Fällfors och fick nöja sig med en femte- och en fjärdeplats. Men efter framgångarna i premiären i Ljungbyhed, där Conny tog sin första seger i V8 Thunder Cars någonsin, är självförtroendet stärkt.

– Jag känner att det finns tid att hitta på banan jämfört med förra gången. Jag måste bara bromsa ned mig själv, inte vara så ivrig. Det krävs bra utgångar på den här banan och det är många tekniska partier.

En förklaring till den nyfunna farten och mästerskapsledningen återfinns i de nya inställningarna på bilen som togs fram över vintern.

– Den är betydligt bättre i instyrningen, jag kan placera den där jag vill utan att försaka farten, säger Conny. Jag hade väldigt bra bromsar i Ljungbyhed och bilen borde kunna leverera även här.

Men Conny Brorsson kommer inte att få någonting gratis. Förutom att Dennis Strandberg och Andreas Nilsson som ligger närmast efter i tabellen får Conny se upp för den supersnabbe dansken Mikkel C som är ute efter revansch efter en otursdrabbad premiärhelg.

För första gången sedan Corona-pandemin bröt ut kommer helgens tävlingar att köras inför publik. Utöver V8 Thunder Cars bjuds det förstås på svensk racings kungaklass STCC där hemmahoppet Robert Dahlgren ska försvara sin mästerskapsledning. Tävlingarna kan följas via STCC+ där sändningarna för supportklasserna börjar kl. 17.10 på lördag. För mer information om STCC+, se www.stcc.se.

 

Tidsschema V8 Thunder Cars

Fredag 18 juni

Test 14.30

Kval Q1 20.20

Kval Q2 20.50

 

Lördag 19 juni

Heat 1 15.00

Heat 2 20.00

 

 

Sändningstider STCC+ 19 juni

STCC Heat 1 14.15

STCC Heat 2 16.20

Supportklasser med V8TC 17.10