Dennis Strandberg kvalkung i Skellefteå

Foto: Arvid Axelsson

Regerande mästaren i V8 Thunder Cars, Dennis Strandberg, dominerade dagens kvalkörningar på Drivecenter Arena i Skellefteå. Dennis vann först Q1 med en marginal på en knapp halvsekund – i Q2 gick det ännu fortare och där blev marginalen drygt två sekunder efter att han prickade in ett riktigt monstervarv.

– Allt klaffade, jag träffade rätt, och jag fick känslan över mållinjen att det gick rätt fort. Banan bjuder på en hel del svårigheter, varvet är nästan dubbelt så långt som senast i Ljungbyhed, och det svåraste här är att sätta ihop ett var. Därför känns det extra gott att få till det så pass bra.

Bredvid sig i första startled kommer Dennis att ha mästerskapsledaren Conny Brorsson.

– Jag tänker inte så mycket på det. Det enda jag tänker är att jag ska vara först in i första böj. Det finns ingenting annat att gå på och jag måste ta tillvara på det jag körde till mig idag.

Trots att Conny Brorsson inte rådde på Strandberg var han långt ifrån missnöjd med sin kvalinsats.

– Vi är mer än nöjda, säger Conny. Det finns en del ställen på banan där det är lätt att missa men tiderna blev bra ändå.

Trots att Conny tidsmässigt var en bit ifrån Dennis finns det möjligheter att konkurrera i morgon.

– Det är inte alltid den snabbaste kvaltiden vinner. Vi har sett det på Dennis förut, att han är snabb på nya däck men sedan i racet så sjunker tempot och han får brottas med bilen. Det här är en bana där det går att köra slut på däcken. Jag kommer att smyga med och åka lugnt där bakom.

Andreas Nilsson och dansken Mikkel C fick varsin tredjeplats som belöning. Tidsmässigt saknades det en del i Q1 men i Q2 var Andreas bara två hundradels sekund bakom Brorsson. Femma och sexa i de båda kvalomgångarna blev Tomas Åkerlund respektive Robert Möller.

 

Klicka här för resultat!