Strandberg försvarade titeln med ny seger

Dennis Strandberg säkrade andra raka V8 Thunder Cars-titel när han gick över mållinjen som segrare i helgens andra heat på Mantorp Park. Strandberg tog ledningen redan i starten och kunde vinna ohotad före Andreas Nilsson och Robert Möller.

– Det känns ju skitgott, att säkra mästerskapet med en seger ger guldkant, säger Dennis. Jag är jättetacksam för att som har ställt upp, familj och vänner, det är häftigt. Jag fick en bättre start än förväntat, kunde rycka en lucka, hade kontroll på racet. Det var bara att åka runt och vänta på den där rutiga flaggan.

Andreas Nilsson följde upp sin seger i det första heatet med en andraplats i det andra. Chansen att utmana Strandberg om titeln var minimal redan före helgen och nu är den obefintlig men i kampen om andraplatsen mot Conny Brorsson har Andreas skaffat sig en stor fördel inför finalen på Ring Knutstorp nästa helg.

– Det här var vår bästa helg för i år, vi gjorde precis det vi hade tänkt när vi åkte hit, säger Andreas. Vi hade redan räknat med att Dennis skulle ta hem titeln, det är fajten om andraplatsen som gäller för oss och nu gick det vägen den här helgen.

De två tredjeplatserna i första respektive andra heatet togs av Tomas Åkerlund och Robert Möller. För Tomas var tredjeplatsen i det första heatet som kördes på en upptorkande bana hans andra pallplats för året.

– Efter det första passet i fredags kändes det inget bra att köra i regn, det gäller att lita på grejerna, men idag kändes det bra, säger Tomas som följde upp med en fjärdeplats i det andra heatet. Inför finalen på Ring Knutstorp ligger han också fyra i tabellen.

Robert Möller hör till en av de förare som har börjat med racing sent i karriären och han har för det mesta återfunnits längre ned i resultatlistorna. Nu lossnade det rejält för honom. Efter att ha kvalat in som fyra och trea till de båda heaten avslutade Robert med att ta en tredjeplats i det andra heatet.

– Jag har fått bra fart av någon anledning, balansen i bilen finns och självförteoendet har kommit, säger Robert. Joakim Lundius och Lasse Hagstedt som jag kör långlopp med har hjälpt mig, de kan bilen och lär sig mer och mer om inställningarna på bilen.

Fjärde bäste poängplockare efter Strandberg, Nilsson och Åkerlund blev debutanten Linus Holgersson som körde in på en fjärde- och femteplats. Conny Brorsson, som låg tvåa inför helgen, valde torrdäck till det första heatet – fel val, skulle det visa sig – och fick inte heller däcken att fungera i det andra. Med två sjundeplatser tappade han andraplatsen i tabellen till Andreas Nilsson och han har nu tolv poäng att köra ifatt i finalen. Dansken Mikkel C, som ju segrade på Anderstorp senast, hade ingen lycka med sig. Två sjätteplatser innebär att även han har en tuff fajt framför sig om han ska avancera från sin femteplats i mästerskapet.

Kampen om placeringarna i mästerskapet bakom Dennis Strandberg går nu vidare till Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

 

Klicka här för mästerskapstabell!

Klicka här för resultat från Mantorp Park