Överlägsen Andreas Nilsson gjorde rätt däckval 

#21 Andreas Nilsson - Racebil.se
#21 Andreas Nilsson - Racebil.se

 Andreas Nilsson tog sin första seger för i år på en upptorkande bana – och den andra i V8TC-karriären – när han var först över mållinjen i söndagens första heat. Andreas valde rätt däck från start, regndäck, och kunde snabbt dra upp en lucka till de bakomvarande. Segermarginalen till tvåan Dennis Strandberg, som startade från depån efter ett sent däckbyte, blev hela 25 sekunder.

– Vi kollade på STCC före starten, tyckte det såg rätt halt ut, och vi valde ganska sent att sätta på regndäck, säger Andreas. Jag pushade i början för att bygga upp en lucka, sedan kunde jag ta det lugnt in i mål. Det var riktigt skönt.

Regerande mästaren och mästerskapsledaren Dennis Strandberg gick ut med slicks till formationsvarvet men på vägen till start valde han att gå in i depå för att byta till regndäck. Därmed fick han ge upp sin pole position och istället starta från depån.

– Det kändes direkt på formationsvarvet att regndäck var det som gällde, det var bara att gå in och byta, säger Dennis. Efter ett par varv när jag låg tvåa såg jag hur långt fram Andreas var och då var det bara att ta det lugnt.

Trea blev Andreas Nilssons teamkompis, Tomas Åkerlund. Efter start från femte ruta, lyckades han köra upp sig till tredjeplatsen, hans andra för i år. Fyra blev Linus Holgersson, inhoppare i en av två V8TC Experience-bilar, efter en stark insats i sin V8TC-debut. Tobbe Söderberg, inhoppare även han, körde också bra och belönades med en femteplats före Mikkel C och Conny Brorsson.

 

Klicka här för resultat!