Stein-Frederic Akre och Team Trysil förstärker V8TC-finalen

Norrmannen Stein-Frederic Akre gjorde ett överraskande inhopp i V8 Thunder Cars när Västkustloppet kördes i Falkenberg och det blev succé med två segrar – nu är han tillbaka med sitt Team Trysil till finalen på Mantorp Park i helgen och även om han tonar ned ambitionerna inför helgen lär konkurrenterna inte underskatta honom.

– Det gick bra sist, säger Stein-Frederic när han tänker tillbaka på Falkenberg. Men vi siktar inte på något speciellt, vi kör för att det är kul. Vi har ingen målsättning och tar det som det kommer. 

Stein-Frederic har annars haft fullt upp med rallycross sedan sist.

– Vi har haft så mycket att göra att vi inte har hunnit gå igenom bilen, det ska vi göra på torsdag nere på Mantorp Park.

Stein-Frederic har annars sitt fokus på rallycrossen sedan han lämnade V8 Thunder Cars efter säsongen 2016. Bästa resultatet kom i somras, i Danmark, där han slutade fyra.

– Jag vann två heat och semifinalen, men i finalen klantade jag mig, missade starten och slutade fyra, säger Stein-Frederic.

Även Team Trysils andra bil, även det en Chevrolet Camaro, kommer till start. Förra gången var det Eivind Akre som satt bakom ratten, den här gången är det Mattias Hansen som har kört V8 Thunder Cars tidigare, 2013. 

V8 Thunder Cars-finalen körs på Mantorp Park den 21-22 september. Då kommer inte bara medaljfördelningen i V8 Thunder Cars avgöras – i STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT och Formula STCC Nordic. För mer information och förköp: https://www.stcc.se/race/mantorp/