Årets (näst bäste) Rookie – finalfajten!

Vem som är årets rookie i V8 Thunder Cars är förstås en enkel fråga att besvara. Årets redan klara mästare Emil Persson har tagit hem även den titeln med god marginal men det finns fem förare till som har gjort sin debut i V8 Thunder Cars i år och Anders Conradzon, Robert Paulsson och Mats Nilsson har en riktigt hård fajt om andraplatsen bland rookie-förarna. 

Inför finalen på Mantorp Park i helgen är det veteranen Anders Conradzon, TC Racing, som med en åttondeplats i tabellen har lyckats bäst. Poängen har rullat in stadigt men trenden har varit nedåtgående efter en riktigt bra start i premiären på Ring Knutstorp där han körde till sig två sjundeplatser. Med sina 43 poäng har han sex poäng tillgodo på till Robert Paulsson, Bryntesson Motorsport.

– Jag har kört lite på begagnade däck fram till nu och har gott om nya däck till helgen, säger Anders. Jag ska försöka ligga där, någonstans runt sjundeplatsen och vara före Robert. Det är upp till bevis.

Robert Paulsson har en stigande formkurva och tog sin bästa placering för säsongen när han blev sexa i det andra heatet i Ahvenisto.

– Två sjätteplatser till och vi kan klättra ända upp till sjundeplatsen totalt, säger Robert. Jag vill ta riktigt många poäng, vara före både Conradzon och Nilsson och avsluta säsongen storstilat.

Mats Nilsson, Motorcenter i Svalöv, stod över Ahvenisto och har tappat poäng i kampen mot Conradzon och Paulsson. Mats har en femteplats som bäst från Gelleråsen med sig, och en slutspurt på samma nivå och han kan mycket väl klättra i tabellen.

– Det är vår förhoppning att göra ett riktigt bra resultat på Mantorp. Vi har hittat lite smågrejer på bilen, hur mycket det gör, det vet vi ju inte men vi hoppas på ett bra resultat, säger Mats som har sex nya däck att tillgå inför helgens två heat.

– Det är helt okej, säger han. Vi ska tajta till luckan och minska gapet till de snabbaste.

Kristoffer Lundström, Lundström Motorsport, tvingades också stå över Ahvenisto men på grund av ryggskada. Även Kristoffer har chansen att utmana i fajten om årets näst bäste rookie. Han hade bra fart på Gelleråsen och kan bli en utmanare i helgen.