Graff slog tillbaka med seger i Heat 2

Det blev revansch för Alexander Graff, Memphis Racing, när årets näst sista deltävling i V8 Thunder Cars kördes på den finländska Ahvenisto-banan. Efter att ha varit snabbast i kvalet för nionde gången av tio möjliga kom han igen med en seger efter att en punktering satte stopp för segerplanerna i lördagens race. 

– Det var skönt att få visa upp fart och att ge tillbaka lite till teamet efter det tråkiga som händer igår, säger Alexander som inför helgen hade en teoretisk chans att utmana Emil Persson om mästerskapet. Men i och med dagens resultat är mästerskapet avgjort.

– Även om vi hade farten att vinna igår hade vi ändå inte kunnat vara med och slåss om titeln, fortsätter Alexander. Men jag unnar ingen mer än Emil att vinna. Ska man förlora, ska det vara mot en trefaldig världsmästare. Han har inte gjort ett misstag under säsongen och är en värdig vinnare. 

I och med segern tar Alexander åter klivet upp till andraplatsen i tabellen, bara en poäng före Marcus Palnér. Edvin Hellsten som låg trea inför helgen, halkade ned till en fjärdeplats efter att ha gjort en avåkning i det andra heatet. Nu återstår finalen på Mantorp Park den 21-22 september och Alexander siktar så högt det nu återstår att kunna komma i tabellen.

– Vi är hungriga och har bra förutsättningar inför finalen, säger Alexander. Vi ska se till att ta silverplatsen i mästerskapet.