Snabba debutanter vill upprepa premiärsuccé

Dennis Strandberg och Sebastian Arenram debuterar i V8 Thunder Cars i år. Premiären i Falkenberg för tre veckor sedan hade inte kunnat gå bättre. Dennis tog två segrar och Sebastian en efter tre av de tuffaste heat som har körts i klassen på flera år. De båda toppar också tabellen inför helgens tävlingar i Ljungbyhed.

– Det kändes skitbra i Falkenberg och det gick över alla förväntningar, säger Dennis om sin succéhelg. Det var en boost för självförtroendet och en bra början på säsongen.

Dennis var sammantaget den snabbaste föraren i fältet i Falkenberg men det hindrar honom inte att tro på ännu mer fart i Ljungbyhed.

– Vi leder mästerskapet med sex poäng och vi hoppas kunna göra en lika fin helg igen. Vi har ställt om bilen och den kommer att vara snabb, vi hittar nya saker i bilen varje gång vi mekar med den.

Sebastian Arenram visade prov på en enastående förmåga att bromsa sent, något han är känd för sedan sin tid i Ginetta-klassen. I Ljungbyhed hoppas han få mer utväxling för den förmågan än i Falkenberg.

– Det finns lite bättre möjligheter till omkörningar i Ljungbyhed. Det är inte lika kritiskt att kvala etta. Min styrka är att bromsa hårt och sent, jag känner förändringarna i greppet genom däcken och modulerar bromspedalen ganska mycket.

Sebastian tror på lika tuff racing som i premiären, där inte bara han och Dennis slogs om tätpositionerna. Även Freddie Hemborg och Conny Brorsson var med i bataljen och bakom tätkvartetten väntar också ett par unga juniorer i form av Daniel Andersson och Eric Nilsson på att få blanda sig i leken – men att det är hårda fajter och tuff konkurrens, det ser Sebastian bara positivt på.

– Det vi såg i Falkenberg kommer att upprepa sig, det kommer att se ut så här hela säsongen och det är positivt. Jag har lite att förbättra och få till bättre kvaltider men vi har gjort rätt hittills och fortsätter att förbättra oss – det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

Helgens tävlingar i Ljungbyhed är publikfria på grund av pandemirestriktioner. V8 Thunder Cars kommer att köra tre heat, det första redan på fredag den 7 augusti. De två avslutande heaten körs på lördag den 8 augusti. Tävlingarna kan följas via www.v8thundercars.com eller V8 Thunder Cars Facebook-sida: www.facebook.com/V8ThunderCars

 

Mästerskapsställning V8 Thunder Cars

  1. Dennis Strandberg 53
  2. Sebastian Arenram 47
  3. Freddie Hemborg 45
  4. Daniel Andersson 43
  5. Conny Brorsson 31
  6. Eric Nilsson 27

 

För kompletta resultat och mästerskapsställning, klicka här!