Sebastian Arenram kvalsegrare

Sebastian Arenram tog pole position i Ljungbyhed! Mästerskapstvåan körde till sig kvalets snabbaste tid, bara knappa tiondelen före junioren Daniel Andersson. Till helgens tävlingar var det just kvalresultatet som Sebastian ville förbättra.

– Det är jäkligt roligt, kan jag repetera starten jag gjorde senast i Falkenberg, då tror jag att jag har en chans att hålla förstaplatsen de första svängarna. Men det är en lång raktsträcka ned till första sväng.

Det råder en pressande värme i Ljungbyhed och det kommer att påverka däcken under loppet men Sebastian är inte oroad.

– Jag är nöjd med kvalfarten överlag och jag tror att vi har hittat en setup som också håller för racet.

I det första officiella testet tidigare under dagen var junioren Daniel Andersson snabbast och i vkalet var han den som bjöd på det hårdaste motståndet mot Sebastian. Belöningen blev en andraplats och Daniels övriga tider räckte till för att han också startar tvåa i de två övriga heaten.

– Det var riktigt bra, jag är väldigt nöjd, säger Daniel. Det gick lite upp och ned men jag satte en bra tid men på mitt sista varv, som förhoppningsvis hade blivit mitt bästa, snurrade jag.

Inför säsongen var Daniels målsättning att vinna juniormästerskapet men efter framgångarna i Falkenberg och dagens kval i Ljungbyhed börjar han ställa om siktet mot det ”stora” mästerskapet, V8 Thunder Cars riksmästerskap.

– Jag har börjat tänka om lite. Jag ligger med i toppen och jag har potential att vinna så det är mitt mål nu. Jag ska försöka placera mig så högt som möjligt i RM och visst ska jag försöka vinna race, men jag kommer också att tänka långsiktigt. Det är på jämnheten man vinner serien.

Trea i kvalet blev Conny Brorsson som hoppas på revansch efter det tredje heatet i Falkenberg där han tvingades bryta efter att ha legat i ledning i tio varv. Mästerskapsledande Dennis Strandberg hade problem med bilen i kvalet efter en tidigare avåkning under dagen och startar nia.