Juniorduo redo utmana toppen i Ljungbyhed

Daniel Andersson och Eric Nilsson debuterade i V8 Thunder Cars för tre veckor sedan när Västkustloppet avgjordes i Falkenberg. De båda juniorerna visade att de kommer att vara att räkna med. Daniel kunde åka hem med två pallplatser och en sammanlagd fjärdeplats i tabellen och i den kommande helgens tävlingar i Ljungbyhed och farten från  Falkenberg hoppas han ta med sig.

– Det gick bättre än förväntat, helt klart, säger Daniel. Jag hade verkligen inte trott att jag skulle ligga så nära toppen. Det var jämnt och det är inte mycket kvar att ta in. Förhoppningsvis gör vi det i Ljungbyhed.

Daniel och Eric slåss inte bara om det ”stora” V8 Thunder Cars-mästerskapet, de gör också upp om Juniortiteln. Daniel slog Eric i alla tre heaten i Falkenberg och toppar förstås Junior-tabellen.

– Det var väldigt tajt mellan oss, fortsätter Daniel. Jag har kört mycket mot Eric i gokart och det var tajt då också. Jag tror att jag har lite fördel gentemot Eric eftersom han har gjort av med lite mer däck än vad jag har gjort. Det ger mig lite mer marginal för att göra misstag.

Eric Nilsson lyckades inte riktigt matcha Daniel resultatmässigt i Falkenberg men han fick ändå med sig en tredjeplats från det andra heatet.  I de två avslutande heaten hade Eric snabbare varvtid än Daniel och det var en jämnare fajt mellan de två än vad resultaten avspeglade. Farten finns.

– Falkenberg var en rätt bra första tävling, jag är ändå rätt så nöjd, säger Eric. Det finns att fila på men det gick hyfsat. Vi hade en del onödigt strul i Falkenberg och jag var inte helt nöjd med bilen sist. Det finns en hel del tid att hitta i både knixiga partier och inbromsningar. Gör vi det har jag stora möjligheter att vara med där framme.

Får Eric revansch på Daniel i Ljungbyhed? Kan någon av de två utmana i toppen på allvar? Svaret får ni i årets andra deltävling av V8 Thunder Cars som körs i Ljungbyhed. Evenemanget är publikfritt på grund av pandemirestriktioner. För mer information om tävlingen, följ V8 Thunder Cars på Facebook eller på hemsidan, www.v8thundercars.com.