Freddie Hemborg tog sin andra seger i V8TC-karriären

Freddie Hemborg tog sin andra V8 Thunder Cars-seger i karriären när han körde först av alla över mållinjen i helgens första heat av tre i Ljungbyhed. Freddie, som startade fyra kunde segla upp i ledning efter Sebastian Arenram blev stående i starten. Mästerskapsledande Dennis Strandberg, som startade nia utmanade ett tag om ledningen men tvingades bryta på grund av tekniskt fel. Arenram kom tillbaka starkt mot slutet och slutade tvåa.

– Det känns gott som fan att äntligen få stå längst upp på pallen, det var ett tag sedan, säger Freddie och minns tillbaka till 2016 då han tog sin första seger, just på Ljungbyheds Motorbana.

– Det här var kul för grabbarna i teamet. Kvalet blev en flopp och vi var inte snabbast i racet heller, men det gäller att vara med där uppe. Arenram var snabb och kom ifatt mot slutet men det gick vägen till slut.

Sebastian Arenram slutade tvåa men inledningen av racet vill han helst glömma bort. Signalen från startern var otydligt och Sebastian och Daniel Andersson blev stående på startlinjen medan konkurrenterna drog iväg. Conny Brorsson som stod bakom Sebastian fick ställa sig på hejdarna för att undvika en krasch.

– Vi är bara glada att det inte blev en smäll i starten, säger Sebastian. Sedan fick jag stå med båda fötterna på gasen och det gick ju bra till slut. Jag tar med mig det positiva från det här racet, att jag har farten och kan hålla den över hela racet. Det känns väldigt bra i körningen. Nu ska vi köra race två och tre på samma sätt.

Trea blev Conny Brorsson som även han fick köra sig upp genom fältet.

– Sebastian missuppfattade något i starten och blev stående. Vi var sist iväg och fick ta upp en häxjakt på de andra. Det blev inte så dåligt ändå på slutet, vi var snabbast av alla och hade vi kommit iväg bättre hade vi kunnat vinna.

Mästerskapet toppas nu av Hemborg,, tre poäng före Arenram. Trea i tabellen är Daniel Andersson som efter sin femteplats idag ligger på samma poäng som Dennis Strandberg.

 

Klicka här för resultat!