Saxon toppar V8 Thunder Cars-finalen Lemmy 500 på Ljungbyhed

Det brittiska rockbandet Saxon kommer att spela på V8 Thunder Cars-finalen Lemmy 500 den 24 september på Ljungbyhed. Saxon kommer att ge publiken en hel konsert och för att ära den legendariske frontmannen i Motorhead, Lemmy Kilmister som nyligen gick bort, kommer de tillsammans med de tidigare Motorhead-medlemmarna Mikkey Dee och Phil Campbell också att spela en del av Motorheads största hits i vad som är ett helt unikt tillfälle!

– Det ska bli fantastiskt att komma tillbaka till Sverige och möta alla våra svenska fans. Det här tillfället är något speciellt och unikt. Vi har aldrig tidigare spelat på en racingbana på en tävlingsdag och vi kommer också att hedra vår trogne vän och rockikonen Lemmy tillsammans med Mikkey Dee och Phil Campbell, säger Biff Byford, sångare i Saxon vars senaste album Battering Ram nådde trettondeplatsen på den svenska topplistan.

– Det här kommer att bli en kväll att minnas. Att få spela några av Motorheads största hits tillsammans med våra vänner i Saxon kommer att bli en fin hyllning till vår vän och bandkollega. Lemmy 500 kommer att gå till historien som den rockigaste mästerskapsfinalen i racing någonsin, säger Mikkey Dee, före detta trummis i Motorhead.

Det svenska mästerskapet i V8 Thunder Cars har fått klartecken att namnge sin final till Lemmys ära – segraren av Lemmy 500 och mästerskapet kommer att få motta sitt pris på scenen innan konserten startar.

– Det finns inte någon mer prestigefylld tävling att vinna i Sverige än Lemmy 500, säger Alexander Graff, tvåa i mästerskapet i fjol och en av titelfavoriterna i år.

– Det kommer att bli en sjuhelsikes final, ett riktigt party där vi mixar rock ’n roll och racing. Både Saxon och Motorhead är stora i Sverige och vi ska se till att publiken känner sig välkommen i depån – vi är ett ganska ruffligt men trevligt gäng och vi är definitivt mer rock ’n roll än den glamour man vanligtvis förknippar med motorsport.

Biljettförsäljning startar i maj på ticketmaster.se