Lisa Smoliansky förstärker V8 Thunder Cars

12834931_1575328252783733_1201842151_n

Tidigare är det Danne Pettersson och Tomas Stenlund som har delat på teknikbördan i V8 Thunder Cars tillsammans med arrangerande klubbar vad gäller säkerhetsbesiktningar och efterkontroller. När nu V8 Thunder Cars-säsongen snart drar igång får de förstärkning i form av Lisa Smoliansky, 22 år från Nacka.

– Jag har jobbat tillsammans med Lisa de två senaste åren men då har det varit genom arrangören som har anlitat henne, och hon har varit en otroligt bra hjälp i arbetet med tekniken runt V8 Thunder Cars, säger Danne Pettersson. Lisa har också en bra dialog med deltagarna vilket är viktigt då vi har kontroller och besiktningar som är väldigt tuffa – hennes förmåga att kommunicera teknik är oerhört värdefull för oss.

Lisa Smoliansky kom in på teknikspåret av en slump. Egentligen skulle hon ha kört rally men istället blev det tekniken som lockade. De tre senaste åren har hon arbetat med de klasser som ingick i STCC:s program, däribland V8 Thunder Cars som nu arrangerar sitt mästerskap i egen regi.

– Det ska bli jätteroligt och jag är också stolt över att ha fått förtroendet från organisationen för V8 Thunder Cars, säger Lisa som även är adjungerad ungdom i Svenska Bilsportförbundets teknikkommitté.

– För mig är det här en möjlighet att utvecklas inom arbetet ute på banan men först och främst är min uppgift att V8 Thunder Cars ska en hög nivå på den tekniska kontrollen.

Till i år har både Lisa och Danne bemyndigats av Svenska Bilsportförbundet att även utföra kontroller som annars har legat på externa aktörer. Därför har de båda gått en tvådagars utbildning i Racingutskottets regi för att tillägna sig kunskap i att ta bränsleprov.

Första tillfället för dem att prova sina nyvunna kunskaper blir på Mantorp Park, den 7-8 maj, då V8 Thunder Cars deltar i Vårracet tillsammans med Legends Cars, Sportvagnsmästerskapet, SSK, Ginetta, Radical och Superkart.