Revanschsuget Team Brorsson till Ring Knutstorp

Säsongen har inte direkt börjat som vare sig Conny Brorsson eller Tommie Eliasson hade hoppats på. Duon såg ut som något av en drömuppställning och de har båda räknats som förhandsfavoriter till att vara med i striden om mästerskapet. Inför Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp ligger Conny sjua och Tommie åtta i tabellen – och nu är det två revanschsugna skåneförare som längtar till start på hemmabanan.

– Håller vädret i sig bör vi kunna vara med i toppen, det känns som att vi är med där uppe i topp fyra, säger Conny Brorsson. Vi får se om vi kan göra ett bra kval så att vi är med i första eller andra startled i alla fall.

Det är en blandning av tekniska problem och en del egna misstag som har gjort att resultatutdelningen har varit skral. För Connys del är det krånglande bromsar som har ställt till det. För Tommie var det en trilskande motor som bromsade framfarten i Falkenberg efter en lite skakig comeback i Anderstorp.

 – Anderstorp handlade nog en del om orutin, säger Tommie som har varit borta några år från klassen. Men i Falkenberg var det ren och skär otur. När man har tre race på rad med motorproblem, då är det svårt.

– Men nu är det dags att visa vad vi går för, vi har nollat klart för den här säsongen. Jag har sagt det tidigare, att det gäller att vara med i toppen hela tiden och det är precis det vi inte har gjort. Nu är det dags att skärpa sig!

Nåväl, allt har inte varit nattsvart för duon. Att farten finns har de båda bevisat. Tommie tog pole position i Anderstorp och Conny vann ett av de tre heaten i Falkenberg – nu gäller det bara för Team Brorsson att hålla ihop en hel racehelg.

Helgens tävlingar, Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp den 22-23 juli, bjuder på ett späckat program med massor av underhållning vid sidan av racingen och på banan är det STCC TCR Scandinavia, Pro Superbike, Legends, V8 Thunder Cars och Radical som lockar med fantastisk racing.

För mer information om Kvällsposten Newsrace, klicka här!

Ring Knutstorp | STCC