Racebil.se till start med Andreas Nilsson och Tomas Åkerlund

Andreas Nilssons team Racebil.se växlar upp inför årets V8 Thunder Cars-säsong. I år kommer man till start med två bilar, i den ena sitter förstås Andreas själv och i den andra kommer kompisen Tomas Åkerlund att återfinnas bakom ratten.

– Vi kände att vi ville satsa lite mer och ha ännu roligare, säger Andreas. Det blir enklare också, om man är fler och kan hjälpas åt med packning före och efter tävling.

Andreas körde bara en tävling i fjol, årets näst sista deltävling på Mantorp Park, och det blev en succé. Efter att ha vunnit kvalet smällde Andreas till med seger i det första heatet och följde sedan upp med en andraplats i det andra, hans bästa resultat någonsin.

– Vi ska göra vad vi kan för att vinna och målet är att stå på pallen hela tiden. Men vi kommer med en helt nybyggd bil och det kan ta en stund att komma in i den…

Tomas Åkerlund, 56 år och precis som Andreas hemmahörande i Norrtälje, började visserligen sent med motorsport, bara för tio år sedan, men har ändå hunnit med att köra en hel del rally i muskelpotenta WRC-bilar och har även erfarenhet av Ginetta. För två år sedan körde han V8 Thunder Cars-finalen på Mantorp Park och det gav mersmak.

– Det var kul, jag hade aldrig provat tidigare men jag kände att det här kan vi göra fler gånger. I år dök möjligheten upp och då hoppade jag på det här.

Tomas Åkerlund, Andreas Nilsson och Johan Rüden.

Precis som tidigare är det Andreas vapendragare Johan Rüden som är chefsmekaniker men i och med att teamet utökas med en bil letar man efter mekaniker.

– Skulle det hända något är det lite lite med en gubbe på två bilar. Vi har några bra mekar på gång. Det kommer att bli bra det här, säger Johan.

Säsongen för Racebil.se inleds med tester på Ljungbyhed om några veckor. Då hoppas teamet att få till inställningarna på bilarna och testa de nya stötdämparna från Öhlins. Premiärtävlingen körs också på Ljungbyheds Motorbana, den 4-5 juni, tillsammans med STCC, Formula Nordic och Radical. Tävlingarna kan följas på STCC+. För med information om STCC+, se www.stcc.se.