Dennis Strandberg och Snake Pit Garage redo försvara titeln

Dennis Strandberg är redo att försvara mästartiteln i V8 Thunder Cars från i fjol. Den 27-årige helsingborgaren tog hem mästerskapet i fjol tillsammans med sitt team, Snake Pit Garage efter en säsong fylld av tät och spännande racing och det finns bara ett mål i sikte för i år.

– Vi tänker försvara titeln, det finns inget annat. Vi siktar på att vinna och det kan nog bli bra och spännande racing även i år trots pandemin, säger Dennis.

Precis som i fjol är det pappa Conny och hans kompis Mats Johannesson som ser till att Dennis har en vinnarbil att ratta men teamet kommer att utöka bemanningen.

– Pappa och Mats har bett om en yngre mekaniker som orkar med att skruva, skrattar Dennis. Det ska vi väl ordna till så får de stå för själva tankeverksamheten. Det finns mycket kvar att lära för oss. Vi fick inte ut maxpotentialen ur vare sig mig eller bilen i fjol. Förhoppningsvis får vi till ett par ordentliga test innan säsongen startar så att vi får till inställningarna på bilen.

I år ingår V8 Thunder Cars för fullt i det så kallade STCC-paketet tillsammans med Formula Nordic, Radical och förstås huvudklassen STCC. Årets tävlingar kommer att kunna ses i STCC:s egna digitala plattform, STCC+.

– I dessa pandemitider när vi inte får ha publik så är det guld värt att kunna erbjuda direktsändningar under helgerna, säger Dennis. Det går att följa oss och det är ju det som bygger oss förare och serien, att vi kommer ut och syns. STCC är ett bra varumärke och klasserna som ingår i paketet är bra och på väg uppåt.

V8 Thunder Cars-säsongen startar den 5-6 juni på Ljungbyhed tillsammans med svensk racings kungaklass STCC, Formula Nordic och Radical. Tävlingarna kan ses på STCC+. Se www.stcc.se för mer information om STCC+.