Från fotboll till V8 Thunder Cars med Tomas Åkerlund

För en dryg vecka sedan blev det klart att Tomas Åkerlund gör sin debut i V8 Thunder Cars. Den 56-årige egenföretagaren från Norrtälje kommer att köra för Racebil.se, Andreas Nilssons team. 2018 provade Tomas på V8 Thunder Cars när han körde finalen på Mantorp Park.

– Det var kul, jag hade ju aldrig provat bilen tidigare men jag kände att det här kan vi göra fler gånger, säger Tomas. Vi har pratat om det här länge, Andreas och jag, och i år dök möjligheten upp och då hoppade jag på det här.

Tomas började med motorsport sent i livet. I unga år var det fotboll och hockey som gällde – och det på en rätt hög nivå.

– Jag spelade fotboll i Sandvikens IF i division 2 och på 80-talet blev det en del pojklandskamper.

Med en avslutad fotbollskarriär, fyra barn och fem barnbarn senare var det dags att som 46-åring ta tag i den gamla motorsportdrömmen.

– Jag började köra rally, först i Volvo Original Cup, sedan blev det även fram- och fyrhjulsdrivet. Jag har vunnit några lokala rallyn som B-förare. Jag körde SM med mindre framgång, men jag tog mig i mål i alla fall med en gammal Ford Escort WRC.

Har man flugit fram i skogen med en WRC-bil så är man knappast farträdd. Den 4-5 juni är det premiär för V8 Thunder Cars på Ljungbyheds Motorbana och Tomas ser fram emot att komma till start vid sidan av kompisen Andreas Nilsson i Racebil.se.

– Jag ska göra så gott det går, det gäller att få det att gå fortare och fortare. Vi ska se till att testa före säsongen så att jag kommer väl förberedd till premiären.