Palnér har rätt inställning – ska ta klivet ut ur skuggan

Förhandssnacket inför årets andra deltävling i V8 Thunder Cars – på Anderstorp Raceway i helgen – har handlat om tätduon i mästerskapet, Emil Persson och Alexander Graff, men bakom dem lurar flera duktiga förare i vassen. Tabelltrean Marcus Palnér, Team Pampas, är en av dem och han trivs med att stå i skuggan.

– Det ger mig lugn och ro så att jag kan fokusera på mitt, säger Marcus. Emil och Alexander har varsin seger från premiären och har större press på sig att leva upp till. Mitt mål är att knappa in på dem tabellen och att inte låta någon av dem sticka iväg poängmässigt.

Marcus inledde premiären på knixiga Ring Knutstorp med en tredje- och en andraplats. I helgen väntar Anderstorp Raceway, en bana som med sina långa rakor och långa svepande kurvor är raka motsatsen till Ring Knutstorp.

– Det ska bli kul, små tekniska banor har sin charm men Anderstorp är en stor bana av internationellt snitt. Det blir ett helt annat flyt i körningen och vi håller högre snittfart genom kurvorna.

Men de långa kurvorna på Anderstorp belastar däcken hårt och tidigare säsonger har Marcus alltid haft problem med att få däcken att hålla genom heaten. Till årets säsong har han testat fram nya inställningar på bilen och det kan bli en framgångsfaktor i helgen.

– Jag är ett med bilen nu, den låter mig vara snäll mot däcken samtidigt som det går fort, säger han. Sett över ett helt race är det en vinnarbil.

Bakom Marcus jagar ett hungrigt gäng med förare. Edvin Hellsten, Christoffer Bergström och Freddie Magnusson är de som ligger närmast att utmana.

– Vi har väldigt hög nivå på motståndet i V8 Thunder Cars men jag känner mig inte hotad bakifrån, säger Marcus. Men det gäller att vara skärpt, de väntar bara på att man ska göra en tabbe. De utgör inget hot mot men man ska veta att de är där och inte underskatta dem, det kan bita tillbaka.

Årets andra deltävling i V8 Thunder Cars körs på Anderstorp kommande helg, den 17-17 juni, tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Ginetta GT5 Challenge, Formel STCC Nordic och Radical.