Mindre högerfot – receptet för Kristoffer Lundström

Den tvåfaldige mästaren i Camaro Cup, Värnamo-föraren Kristoffer Lundström, gjorde comeback efter femton års frånvaro från racerbanan när V8 Thunder Cars körde säsongspremiär på Ring Knutstorp i början av maj. I helgen väntar årets andra deltävling på Anderstorp Raceway och målsättningen är hög.

– Givetvis siktar jag på att bli etta men om jag ska vara realistisk så är en tredjeplats ett mer rimligt mål, säger Kristoffer som menar att tätduon i form av Alexander  Graff och Emil Persson blir svåra att utmana.

– De är grymma chaufförer men Palnér (trea i mästerskapet) ska jag nog kunna tampas med.

Även om comebacken på Ring Knutstorp lämnade en del att önska resultatmässigt – Kristoffer parkerar sist i mästerskapstabellen efter premiären – var det kul att vara tillbaka på banan med det egna familjeteamet Lundström Motorsport.

– Det var underbart, man inser inte hur mycket man har saknat racingen förrän man kör igen, säger Kristoffer. Och det är ett bra gäng som kör, ett trevligt gäng där man känner sig välkommen. Det är jättekul att vara tillbaka bakom ratten igen.

I premiären tvingades Kristoffer bryta det första heatet efter en punktering och i det andra fick en bestraffningsrunda genom depån efter att ha varit lite för hårdhänt mot en konkurrent.

– Det var händelserikt på Knutstorp, jag kände mig lite som en nybörjare igen och var lite för het på gröten, säger han. Men vi hade bra varvtider med tanke på att jag haft ett så långt uppehåll så potentialen finns ju.

I helgens tävlingar på Anderstorp tänker Kristoffer ta det lite lugnare.

– Jag ska försöka tänka lite mer taktiskt och köra mer med hjärnan än högerfoten, skrattar Kristoffer.

Den 16-17 juni får Kristoffer kvitto på om han har rätt taktik. Missa inte all action från Anderstorp. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på ett fullspäckat program med STCC, Porsche Carrera Cup, Ginetta GT5 Challenge, Formel STCC Nordic, Swedish GT och Radical.