Jocke “JJ” Johansson går från en puck till fyra!

Ishockeyprofilen Jocke Johanson, med förflutet som spelare, tränare, och senast sportchef i Kristianstad IK, är nu redo för debut för Åhus-baserade Memphis Racing i V8 Thunder Cars. 

Denna helg, den 16-17 juni, är det dags för årets andra deltävling i V8 Thunder Cars på klassiska Anderstorp Raceway. För Jocke, som till vardags arbetar som brandman, testade han på Mantorp Park för två veckor sedan och tvekade inte om att göra ett byte i idrottskarriären.

Efter ett lyckat första test på Mantorp Park var det inte längre någon tvekan om att göra ett byte i idrottskarriären. 

– Det var obeskrivligt roligt och intressant att genomföra en testdag med hela teamet. Jag blev näst intill chockad över med vilken gästfrihet man togs emot med av alla förare och team som var på plats. Det är också riktig racinglyx att ha så proffsiga och hjälpsamma teamkamrater i Fredric Magnusson och Alexander Graff, säger Jocke.

Bilen kördes av Peter Söderberg i premiären på Ring Knutstorp, en förare som i likhet med Jocke inte har kört racing tidigare. Nu är det Jockes tur och han har samma målsättning som Peter inför debuten.

– Jag hoppas att kunna utvecklas på samma sätt som Peter gjorde, att vara lite snabbare varje gång jag kör ut och framför allt, ta bilen i mål. Några förhoppningar om placeringar får vi kanske vänta lite med!,  avslutar Jocke med en min som borgar för att tävlingsinstinkten kommer visa sig allt tydligare under året.