Håkan Sjöman gör V8 Thunder Cars-debut 2022

#9 Håkan Sjöman - Racebil.se
#9 Håkan Sjöman - Racebil.se

Håkan Sjöman, från Riala utanför Norrtälje, är klar för Racebil.se och V8 Thunder Cars 2022. Med lite erfarenhet från folkrace, Krutcupen och ett brinnande intresse för amerikanska bilar är det nu dags att ta klivet upp i V8 Thunder Cars.

– Jag är en riktig motornörd och då är det V8:or som gäller, säger Håkan. Jag har haft många amerikanare som jag har åkt med, en Shelby Cobra, som jag kraschade, och nu har jag en gammal Mustang 66:a.

Racebil.se drivs av Andreas Nilsson, tvåa i mästerskapet i år, och det är genom Andreas pappa som Håkan och Andreas kom i kontakt med varandra.

– Jag känner ju Taggen (Arne, Andreas pappa) sedan länge genom åkeribranschen, säger Håkan. Det var så jag lärde känna Andreas. När jag hade planer på att köra Legends föreslog han att jag skulle köra V8TC istället.

Sagt och gjort. Håkan testade bilen på Ljungbyhed och fick mersmak.

– Det var förbannat roligt!  Det var första gången jag körde på slicks men det kändes bra, bilen var hanterbar och det gick bättre än jag trodde.

Och nu är beslutet fattat. Det blir full säsong 2022 för den 67-årige Håkan.

– Jag kanske har åldern emot mig lite och är ganska mycket nybörjare men målet är att kanske kunna tampas med de som ligger lite längre bak i fältet.

Andreas Nilsson ser fram emot att få coacha Håkan och han känner sig lugn efter testkörningen på Ljungbyhed.

– Det gick bra på testet, vi har lite att jobba med men han är en otrolig tävlingsmänniska så jag tror att det kommer att gå bra.

Inför nästa säsong kommer Andreas se till att Håkan är varm i kläderna. Det kommer att testas ordentligt innan starten går för V8 Thunder Cars-säsongen 2022.