Graff ska överta mästerskapsledningen på Anderstorp

Senast V8 Thunder Cars besökte Anderstorp var för tre år sedan och då stod Alexander Graff överst på prispallen efter båda heaten. I helgen återvänder V8 Thunder Cars till Anderstorp och Alexander, som ligger tvåa i mästerskapstabellen, bakom rookien Emil Persson från Bryntesson Motorsport, har målsättningen är klar inför den kommande racehelgen.

– Jag ska ha övertagit mästerskapsledningen efter helgen, säger Alexander. Det kommer inte att bli lätt, vi har en sjukt hög nivå i toppen av mästerskapet men jag åker inte dit för att bli tvåa, jag ska vinna, det finns inget annat.

Att få komma tillbaka till Anderstorp, där han alltså har skördat framgångar tidigare, känns bra.

– Det känns kul att få komma tillbaka, säger han. Det är klassisk svensk racingmark och en bana som har en internationell karaktär. Det är kul att köra där.

Alexander kommer väl förberedd till att Anderstorp. I helgen körde han NASCAR Euro Series för Memphis Racing på Brands Hatch och trots att han oförskyllt blev inblandad i kollisioner i båda heaten var han nöjd med framstegen.

– Vi hade potential för bra placeringar men det blev pannkaka av det, säger Alexander. Men vi närmade oss konkurrenterna för varje pass vi körde och det är en bra trend som vi tänker ta med oss till Anderstorp.

Årets andra deltävling i V8 Thunder Cars körs på Anderstorp kommande helg, den 17-17 juni, tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Ginetta GT5 Challenge, Formel STCC Nordic och Radical.