Mer rutin ska ställa Conny Brorsson på pallen 2021

Conny Brorsson satsar vidare på V8 Thunder Cars. Billeberga-föraren går i år in på sin tredje säsong och steg för steg har han närmat sig toppen. I fjol slutade Conny fyra i mästerskapet efter att ha kört till sig fyra pallplatser – i år är Conny ute efter mer.

– Tanken är att vara med där uppe, säger Conny. Jag siktar inte på mästerskapstiteln, så lätt går det inte, men jag skulle vilja ta några fler pallplatser. Farten finns för det.

Farten har aldrig saknats för Conny, det visade han redan i sin tävlingsdebut 2018 då han kvalade in som femma i sin första biltävling någonsin. I fjol flyttade han fram sina positioner, ledde både i Falkenberg och på Ljungbyhed och kvalade in på en högre nivå än debutåret – det som saknas är rutin.

Connys sambo Madeleine är med på satsningen och spelar en stor roll i teamet som koordinator.

– Jag har inte tävlingsrutinen och jag måste tuffa till mig på banan. Ibland lägger jag mig på fel ställe på banan, som i fjol då Dennis bromsade sig förbi mig i Falkenberg. Förr sparade jag mer på bilen och var lite för försiktig. Nu får det kosta en front.

Det handlar också om rutin vid sidan av banan. Det tar tid att bygga upp ett team och att lära sig bilen. I år ska Conny försöka ägna mindre tid åt bilen för att kunna fokusera mer på körningen.

– I år är tanken att hyra in en fast mekaniker vilket gör att pressen på mig att hålla koll på allt det tekniska minskar. Det tar några år att komma in i trallen för att komma ifrån irriterande småfel på bilen.

Även på hemmaplan har Conny gjort lite förändringar. En billyft har köpts in vilket underlättar underhållet av bilen mellan tävlingarna avsevärt och till depån har ett nytt tält införskaffats där den danske toppföraren Mikkel C ska flytta in.

– Vi kommer att dela tält med Mikkel C och hans team i år, det ska bli kul och jag hoppas att vi ska kunna lära av varandra. Han lär vara riktigt snabb.

Den 7-8 maj får Conny och de andra deltagarna i V8 Thunder Cars svaret på var de står någonstans -då körs säsongspremiären på Ring Knutstorp tillsammans med STCC, Radical och Formula Nordic. Tävlingarna visas på STCC+.